Tragična priča o Maidu iz Tešnja

/

Maid je iz Tešnja. Ima 26 godina, oženjen je i ima troje djece. Zadesila ga je teška sudbina o kojoj smo već ranije pisali. Nakon objavljenog apela prije nekoliko mjeseci, javilo se puno građana koji su pomogli porodici u tom trenutku, međutim Maid još nije ozdravio i potrebna su mu novčana sredstva za liječenje.

Da podsjetimo!

Maid je imao saobraćajnu nesreću prije pet mjeseci, te je hitno prebačen za Zenicu u bolnicu gdje je bio u komi petnaest dana. Liječenje u Zenici je trajalo više od mjesec dana.

Otpušten je iz bolnice u lošem stanju odnosno ostao je nepokreten i prepušten porodici na njegu i brigu. Ovog momka mnogi vole, pa je uz pomoć dobrih prijatelja i porodice uspio ostati živ i nastaviti borbu za ozdravljenje. Svakodnevna posjeta fizioterapeuta i Maidov trud doveli su do velikog napretka.

Sada je svjestan i živci u tijelu su počeli da se bude. Počeo je praviti sitne pokrete nogama i ima jak stisak u obje ruke, što je veliki napredak za njega. Došao je do te faze kada može malo i da sjedi, naravno uz pomoć pri podizanju. Njegova dijagnoza je 100% invalid.

Trenutno je na liječenju u Fojnici i tamo ostaje minimalno mjesec dana, te bi trebao biti prebačen u stacionar da napokon izvade kanilu iz grla, kako bi se mogao hraniti normalno na usta. Na povratku iz banje, s Maidom se mora još puno raditi kako bi napredovao do te
faze da može biti poslan u hrvatske toplice koje garantuju oporavak, a za to je potreban novac kojeg Maid nema.


Molimo sve ljude dobre volje koji mogu pomoći da se jave njegovoj supruzi na broj
telefona 062/461-585.

U prilogu je i broj deviznog račun Maidove supruge, a tekući broj je na ime Sabina Krnjić, Sparkasse bank 1994606059152032, svrha uplate/ Pomoć za liječenje.

Redakcija/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Ovo je Tešnjak koji treba našu pomoć- budimo humani kao i uvijek!

Prvi ciklus je uspješno urađen i uplaćena je prva...

Sabina iz Tešnja nema novac da kupi terapiju svojoj kćerki

Našoj redakciji se obratila majka djevojčice koja boluje od...

Pomozimo da Sena iz Tešnja pobijedi rak dojke

Apel sa brojem 17047 pokrećemo za Senu mesarku Tešanjku...

Petogodišnjem Tešnjaku potrebna naša pomoć

HO „Help Others“ – Salzburg (Pomozi drugima) pokreće hitan...