Čestitke povodom Dana MZ Šije

/

Poštovani građani MZ Šije obraćamo Vam se ovim putem sa čestitkama  povodom
Dana mjesne zajednice Šije. Srdačno Vas sve  pozdravljamo i zaželimo Vam da isti proslavite u skladu sa odlukama kriznog štaba u krugu svojih obitelji. 

U dosadašnjem periodu organi MZ Šije, udruženja građana i sportski klubovi su organizovali razne sportske aktivnosti, kulturnozabavne i vjerske sadržaje koji su bili posvećeni obilježavanju postrojavanja prve ratne jedinice formirane 05.04.1992. godine, koja je u svom ratnom putu dala veliki doprinos na očuvanju teritorije MZ Šije, općine Tešanj pa i šire učestvujući na linijama odbrane širom Bosne i Hercegovine bez
odstupanja pred agresorom za  što su davani i životi naših šehida. Ovom prilikom bi se zahvalili svim učesnicima tog vremena na svom doprinosu u odbrani domovine, koji i nakon ratnih dešavanja i danas  aktivno učestvuju u društvenom radu u mjesnoj zajednici i jedinici lokalne samouprave.

Želimo nglasiti da nas pandemija COVID-19. nije spriječila u realizaciji planiranih aktivnosti za 2020. godinu gdje je uporedo sa redovnim aktivnostima uz pomoć građana, općine
Tešanj i ZE-DO kantona realizovana izgradnja 1100 metara novog asfaltnog puta, izgrađena nova trasa kanalizacione mreže u dužini od 1800 metara i stavljena u funkciju s ciljem očivanja izvora pitke vode, vodotoka i prirodne okoline.   

Također planiramo i u 2021. godini kroz kapitalna ulaganja nastaviti započete projekte računajući na Vašu nesebičnu podršku i podršku općine Tešanj. Ovim putem bi molili građane MZ Šije da poštuju propisane mjere kriznog štaba kao bi sačuvali svoje zdravlje, zdravlje svojih najbližih,što bi rezultiralo smanjenjem oboljelih i pritiska na medicinsko
osoblje JZU Dom zdravlja Tešanj i Opće bolnice Tešanj. Učenjem Fatihe sjetimo se naših umrlih, šehida i sretan vam Dan MZ Šije.

S poštovanjem.

Predsjednik skupštine i savjeta MZ Šije

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

OO Snaga Naroda Tešanj: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Neka Vam ovaj Kurban Bajram donese obilje blagoslova, sreće...

OO SDP BiH Tešanj: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

U ime Općinske organizacije SDP BiH Tešanj i svoje...

Saračević: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Kurban bajram je vrijeme kada slavimo vrijednosti kao što...

ZOS radio: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Povodom velikog islamskog praznika Kurban Bajrama, ZOS Radio želi...