Ideja za doručak: Iskoristite stari hljeb i pripremite prženice

/

Prženice ili jednostavno pohovani hljeb se najčešće služe za
doručak, vrlo se jednostavno pripremaju, ne zahtijevaju mnogo sastojaka, a
istovremeno su i odličan način da se iskoristi stari hljeb od prethodnih dana.

Prženice se u našoj kuhinji najčešće podrazumijevaju kao
slano jelo, dok je slatka verzija poznata kao francuski tost i najčešće se
pravi s dodatkom cimeta.

Pored toga što se vrlo lagano priprema, pohovani hljeb je
izuzetno ukusan s hrskavom korom i kremastom, mekanom sredinom.

Jedina stvar na koju trebate obratiti pažnju kod prženica
jeste da ne pretjerate s mlijekom, jer će onda tijesto biti gnjecavo.

Sastojci:

Stari hljeb, 3-4 jaja, pola čaše mlijeka, malo soli i drugih
začina po želji, ulje

kako se prave przenice od starog hleba recept i priprema

Priprema:

Narezati hljeb na kriške debljine oko 1,5 centimetara.

U posudi umutiti jaja, dodati mlijeko, so i začine. Umočite
kriške hljeba u smjesu, prvo jednu pa drugu stranu, po nekoliko sekundi.

Zagrijte ulje u tavi, a kriške pecite 2 do 3 minute sa svake
strane.

Prženice bi spolja trebalo da budu hrskave i zlatne boje, a
smjesa iznutra bi trebalo da se stegne i postane kremasta i gusta. Prijatno!

zosradio.ba/Klix

  

spot_img

Povezani postovi

Ovo su najemotivniji horoskopski znakovi: Da li ste vi među njima?

Ako ste osoba koja otvoreno izražava emocije, ako ste...

Korijander, začin i čistač otrova iz organizma

Korijander je najbolji čistač otrova i teških metala iz organizma. Korijander Coriandrum sativum je...

Koliko često biste trebali mijenjati četkicu za zube

Za održavanje zdrave dentalne higijene, pranje zuba najmanje dva...

Mirko Šenkovski Geronimo pokrenuo “Opus Live”, na koncertima širom regiona i “Romanija” u hard rocku

Mirko Šenkovski Geronimo je jedan od najtraženijih autora u...