Svi ih zovu drugačije, ali ih jednako vole jesti: Idealan recept za prženice

/

Prženice su radno viđene na stolovima širom našeg regiona –
a zanimljivo je da postoji desetine načina kako ih možete spremiti.

Vjerovatno da ne postoji osoba koja ih ne voli – a spremaju
se vrlo jednostavno: hljeb, jaja, ulje i gotovo!

Jedan tviteraš je tako pokrenuo zanimljivu raspravu kada je
postavio sliku prženica i napisao:

“Kako vi ovo zovete i da li volite da ih jedete?”

Jedan od komentara je glasio:

“Prženice i bijela kafa-miris djetinjstva i nedjeljnog
doručka”.

Zatim je jedan od komentara napisao da su to kvasenice, a
drugi ribanjke.

Kada je riječ o receptu (nebitno kako zovete ovo jelo) –
stvar je samo u pažljivoj pripremi i strpljenju.

Šnite hljeba ne smiju biti suviše tanke jer bi se mogle
raspasti od smjene, već debele oko centimetar i po.

Uvijek koristite hljeb koji je odstojao barem jedan dan.

Bolje je koristiti biljno ulje, umjesto maslaca jer
on gori na visokim temperaturama.

Neka okvirna formula za pripremu smjese od jaja jeste da na
dvije kriške hljeba treba iskoristiti četvrtinu šoljice mlijeka i jedno jaje.

zosradio.ba/radiosarajevo.ba

spot_img

Povezani postovi

Ovo su najemotivniji horoskopski znakovi: Da li ste vi među njima?

Ako ste osoba koja otvoreno izražava emocije, ako ste...

Korijander, začin i čistač otrova iz organizma

Korijander je najbolji čistač otrova i teških metala iz organizma. Korijander Coriandrum sativum je...

Koliko često biste trebali mijenjati četkicu za zube

Za održavanje zdrave dentalne higijene, pranje zuba najmanje dva...

Mirko Šenkovski Geronimo pokrenuo “Opus Live”, na koncertima širom regiona i “Romanija” u hard rocku

Mirko Šenkovski Geronimo je jedan od najtraženijih autora u...