Sok za jačanje imuniteta

/

Iako se njegov pomalo zemljani okus
neće svima svidjeti, sok od cvekle može se miješati s raznim voćem i tako
“zamaskirati” kako bi bio ukusniji. Evo koje su njegove dobrobiti i zašto ga je
dobro piti. Ova korjenasta biljka efikasna je za detoksikaciju organizma,
otklanja umor i stres, a nedavna istraživanja pokazala su da je odlična i u
prevenciji razvoja kancerogenih ćelija.

U vrijeme sezone virusa i gripe
najbolji način da ojačate imunitet je da svakodnevno pijete sok od cvekle,
navode stručnjaci.

Sastojci: 1 kg cvekle, 1 kg mrkve, 1
kg zelenih jabuka, 1 kg limuna, 1 kg meda.

Priprema:

1. Sve dobro oprati, a limun staviti u
mlaku slanu vodu da se izvuče gorčina iz kore. Jabukama treba ukloniti peteljku
i sredinu. Ništa od voća i povrća se ne guli. Sve se nariba i stavi da odstoji
24 sata.

2. Potom se procijedi kroz gazu i doda
med. Sok stavite u staklene flaše i držite u frižideru. Trebalo bi ga piti po
0,3 dl tri puta na dan.

zosradio.ba/avaz.ba

spot_img

Povezani postovi

Ovo su najemotivniji horoskopski znakovi: Da li ste vi među njima?

Ako ste osoba koja otvoreno izražava emocije, ako ste...

Korijander, začin i čistač otrova iz organizma

Korijander je najbolji čistač otrova i teških metala iz organizma. Korijander Coriandrum sativum je...

Koliko često biste trebali mijenjati četkicu za zube

Za održavanje zdrave dentalne higijene, pranje zuba najmanje dva...

Mirko Šenkovski Geronimo pokrenuo “Opus Live”, na koncertima širom regiona i “Romanija” u hard rocku

Mirko Šenkovski Geronimo je jedan od najtraženijih autora u...