Hiljade domaćinstava u SAD i Kanadi bez struje zbog snježne oluje

/

Velika zimska oluja donijela je obilne snježne padavine i led u dijelove SAD-a i Kanade, zbog čega je upozoreno više od 80 miliona ljudi, a više od 145.000 ih je ostalo bez struje.

Najviše problema je snijeg uzrokovao u jugoistočnim državama, a osim prekida napajanja električnom energijom, došlo je i do otkazivanja nekoliko hiljada letova. Virginija, Georgija te Južna i Sjeverna Karolina proglasile su vanredno stanje. Američka nacionalna meteorološka služba je najavila da se u nekim krajevima očekuje više od 30 cm snijega. Snijeg i led bi mogli dovesti do nestanka struje, oštećenja stabala i opasnosti na putevima.

Winter Storm Brings Snow, Freezing Rain To Southeastern US

Na autoputevima su usljed loših vremenskih prilika prijavljene brojne saobraćajne nesreće, a postoji opasnost i od poplava uključujući New York City i dijelove Connecticuta.

U Ontariju u Kanadi, koji graniči s državom New York, izdana su upozorenja na oluju i to za veći dio juga. U Torontu se očekuje 20 cm snijega.

Više od 3.000 letova je otkazano u nedjelju, a u najgoroj situaciji je Međunarodni aerodrom Charlotte Douglas u Južnoj Karolini gdje je otkazano 90 posto letova.

Stanovništvu je savjetovano da ostane u domovima.

 zosradio.ba/Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Iran je u subotu napao Izrael s više od 300 dronova i projektila: 99 posto presretnuto, čeka se odgovor

Drugi dan sukoba Izraela i Irana sigurnosne službe iz...

Evo liste: Koje zemlje su najbogatije u Evropi

Objavljeni su podaci o bogatstvu stanovnika država Evropske unije Luksemburg...

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku,...

UN: Domaćinstva u svijetu dnevno bace milijardu obroka

Domaćinstva u svijetu su tokom 2022. godine bespotrebno dnevno...