”Merhamet” u 2021. godini podijelio pomoć vrijednu 7,5 miliona KM

/

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“, zajedno sa svojim devet regionalnih odbora i njihovim osnovnim odborima na cijeloj teritoriji BiH, u 2021. godini podijelio je socijalno ugroženim kategorijama stanovništva pomoć čija ukupna vrijednost je iznosila nešto više od 7.500.000 KM.

Raznovrsna je struktura i vrsta pomoći koju je lani podijelio “Merhamet”.

Naime, ova humanitarna organizacija je samo za obroke za više od 8.000 svojih korisnika utrošila 4.455.000 KM. U 42 “Merhametove” kuhinje i njihove punktove širom BiH pripremljeno je i podijeljeno nešto više od 1.493.000 obroka.

„Merhamet“ je samo tokom mjeseca ramazana pripremio i podijelio 36.500 iftara vrijednih 214.000 KM, kao i 31.300 somuna vrijednih 27.200 KM. Podijeljeno je i 32.000 kilograma hurmi u ukupnoj vrijednosti od 70.000 KM.

U istom periodu, „Merhamet“ je socijalno ugroženim porodicama na cijeloj teritoriji BiH podijelio 24.950 prehrambenih i higijenskih paketa, čija je ukupna vrijednost iznosila blizu 849.000 KM.

Obezbijeđene su i stipendije za brojnu djecu iz socijalno ugroženih porodica, prije svega za učenike iz povrtaničkih porodica.

„Merhametovi“ regionalni odbori su za implementaciju projekta „Kućna njega“, odnosno za pomaganje starih, bolesnih i iznemoglih osoba, potrošili oko 90.000 KM.

„Merhametovi“ regionalni i osnovni odbori podijelili su svojim korisnicima u protekloj godini i značajan obim druge vrste pomoći, poput kurbanskog mesa, povrća sa „Merhametovog“ imanja u Zavidovićima, mesne prerađevine koje su donirale bh. kompanije, kao i druge vrste pomoći, u ukupnom iznosu od oko milion KM. “Merhametova” pomoć u 2021. godini stigla je i do Jemena, Bangladeša, Pakistana, Mijanmara, Palestine, Hrvatske.

zosradio.ba/RTV Slon

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Neradna nedjelja: Krši li se njenim uvođenjem Ustav

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o unutrašnjoj trgovini je...

Za rad u komisijama pojedini u Vladi FBiH za godinu naplatili i do 30 hiljada KM

Pojedinim zaposlenicama Federalnog ministarstva prostornog uređenja je u toku...

Kako će biti utrošeno odobrenih 120.000 KM za rad penzionerskih saveza u FBiH?

Za finanasiranje rada penzionerskih udruženja u Federaciji BiH iz...

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba: U koloni će biti veliki broj mladih ljudi

Do sada je oko 1.400 osoba prijavljeno za ovogodišnji...