Njemačka policija istražuje 12.000 lažnih potvrda o vakcinama

/

Njemačka policija istražuje 12.000 mogućih slučajeva falsificiranja potvrda o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Njemačka novinska agencija objavila je da je pokrenuta istraga nakon informacije o hiljadama falsifikovanih potvrda o vakcinaciji.

Navedeno je da je prevara široko rasprostranjena u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram i da se ove potvrde mogu dobiti za 200-300 eura.

Organi za provođenje zakona ne mogu utvrditi stvarni broj lažnih potvrda o vakcinaciji koji su u ovom trenutku u opticaju, navodi agencija.

Markusu Anfangu, fudbalskom treneru njemačkog drugoligaša Werdera iz Bremena, raskinut je ugovor i pokrenuta je istraga nakon što je otkriveno da je koristio lažni certifikat o vakcinaciji.

Njemačka vlada je pojačala svoju kampanju vakcinacije i planira ponuditi dopunske vakcine svim osobama starijim od 18 godina kako bi suzbila širenje omikron varijante koronavirusa.

zosradio.ba/avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Snažan zemljotres magnitude 6.0 pogodio Tursku: Epicentar na istoku zemlje

Snažan zemljotres, prema prvim informacijama magnitude 6.0 po Richteru...

U Srbiji registrovana 62 slučaja groznice Zapadnog Nila

Nа оsnоvu pоdаtаkа dоstаvljеnih Institutu zа јаvnо zdrаvljе Srbiје...

Dječak koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru pristao da svjedoči

Dječak K. K. koji je hicima iz očeva pištolja...

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...