Bivša britanska ministrica: Rekli su mi da je kolegama neugodno što je muslimanka na ovoj poziciji

/

Bivša britanska ministrica saobraćaja Nusrat Ghani tvrdi da joj je jedan od stranačkih kolega poručio da je pojedinima neugodno zbog toga što je muslimanka ministrica.

Ghani, koja je trenutno parlamentarka vladajuće Konzervativne stranke, je sa pozicije ministrice smijenjena u februaru 2020. godine. Prema njenim riječima, jedan od stranačkih kolega, također parlamentarac, čiji identitet nije otkrila, joj je u premijerovom uredu poručio da postoji muslimansko pitanje.

Kako je kazala, rečeno joj je da je pojedinim kolegama neugodno zbog toga što je muslimanka ministrica. Osim toga, stranački kolega joj je istakao da nije dovoljna lojalna stranci jer ne čini dovoljno u odbrani stranke od optužbi za islamofobiju.

Glavni parlamentarac u Konzervativnoj stranci Mark Spencer je negirao ove optužbe.

“Ove optužbe su potpuno netačne i smatram ih klevetom. Nikada se nisam koristio navedenim riječima. Razočaravajuće je da je ovo pitanje pokrenuto prije nego što je Ghani odbila tražiti zvaničnu istragu u stranci”, naglasio je Spencer.

Kako prenosi Sky News, Ghani je odbila da traži zvaničnu stranačku istragu o onome što joj je navodno rečeno. Ranije je za list Sunday Times izjavila da je ono što je rečeno doživjela kao udarac u stomak. Poručila je da se osjećala poniženo i nemoćno.

Također tvrdi da je kasnije upozorena da bi pokretanje ovog pitanja značilo da će joj karijera i reputacija biti uništeni. Sada razmatra da podnese ostavku kao parlamentarka te je potcrtala da je narušeno njeno povjerenje u Konzervativnu stranku.

Pojedini parlamentarci su joj dali podršku, među kojima je i predsjednik opozicione Laburističke stranke Keir Starmer. Ocijenio je da je šokantno ono što je pročitao u medijima.

Ghani je rođena u Kašmiru. Iz pakistanske je porodice te je odrasla u Birminghamu. Prije nego što će postati političarka, radila je u jednoj investicionoj banci, prenosi Sky News.

zosradio.ba/klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...