Otkriven mučan slučaj u BiH: Pedofil od djevojčica pribavljao fotografije i snimke

/

Pripadnici Federalne uprave policije pretresli, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pretresli su stan osobe iz Zenice koja je osumnjičena za krivično djelo iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

Kako je saopćeno iz FUP-a, osumnjičeni je u prethodnom periodu, posredstvom društvene mreže Instagram, uspostavljalo kontakt sa maloljetnim osobama ženskog pola sa područja Bosne i Hercegovine, starosne dobi od 12 do 14. godina. Od djevojčica je pribavljao seksualno eksplicitne fotografije i video snimke.

Osumnjičeni je, pod prijetnjom njihovog javnog objavljivanja, maloljetne žrtve ucjenjivao, odnosno prinuđavao da sačinjavaju dodatne snimke, seksualno eksplictinog sadržaja i da ih osumnjičenom.

“Tokom vršenja pretresa, privremeno je oduzeta informatička oprema, te su tom prilikom pronađeni tragovi izvršenja predmetnog krivičnog djela, o kojim radnjama će u narednom periodu biti sačinjen i Kantonalnom tužilaštvu Zenica, dostavljen odgovarajući Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu”, saopćeno je iz FUP-a, piše radiosarajevo.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tešanj: Iz kamiona ukradeno gorivo

Prema informacijama MUP-a ZDK, u toku noći 22/23.05.2024. godine,...

Teslić: Prilikom pretresa pronađena opojna droga, jedno lice lišeno slobode

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 22.05.2024. godine, lišili su...

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gradačca poginuo pješak

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Gradačca u...

Maglaj: Prevarom na internetu ženi ukraden novac

Kako je saopćeno iz MUP ZDK, u službene prostorije...