Zavidovići: Isporučena računarska oprema za partnerske mjesne zajednice

/

U prostorijama Općine Zavidovići, isporučena je računarska oprema za partnerske mjesne zajednice u II fazi projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Ovom fazom projekta obuhvaćeno je 6 (šest) mjesnih zajednica sa područja općine Zavidovići i to: MZ „Rujnica“, MZ „Kovači“, MZ „Mećevići“, MZ „Dubravica“, MZ „Ribnica“ i MZ „Lovnica“.

Za navedene mjesne zajednice obezbjeđen je po jedan računar sa monitorom i ostalom pratećom opremom, projektorsko platno mobilno sa stalkom, projektorsko platno za zid, multifunkcionalni štampač i tablet. Vrijednost isporučene računarske opreme je 16.848,00 KM. Računarska oprema bit će instalirana u prostorijama partnerskih mjesnih zajednica te će služiti radu savjeta mjesnih zajednica kao i mještanima koji imaju za to potrebu.

Dodjeli računarske opreme prisustvovali su predstavnici UNDP-a u Bosni i Hercegovini, općinski načelnik Hašim Mujanović, stručni saradnik za pitanja mjesnih zajednica Selma Ćatić te predstavnici mjesnih zajednica.

Općinski načelnik Hašim Mujanović tom prilikom naglasio je da je ovaj projekat nastavak dobre saradnje koju Općina Zavidovići ima sa UNDP-om već duži niz godina, a do sada je realizovano nekoliko veoma značajnih projekata za građane općine Zavidovići.  Općinski načelnik zahvalio se predstavnicima UNDP-a te naglasio da Općina Zavidovići stoji
na  raspolaganju kada je u pitanju razvoj naše Općine kroz realizaciju ovakvih i sličnih projekata.

Općinski načelnik naglasio je da je i ovaj projekat realizovan kao rezultat zainteresovanosti i iskazane potrebe mještana i predstavnika navedenih mjesnih zajednica, a predstavnicima mjesnih zajednica poželio je uspjeh u daljem radu za dobrobit svih građana općine Zavidovići.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ je zajednički projekat Vlade Švicarske i Švedske, koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom pravde, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza općina i gradova.

Glavni cilj druge faze projekta je poboljštati kvalitetu života građana Bosne i Hercegovine putem osnaženih, rodno osvještenih mjesnih zajednica  koje omogućuju aktivno uključivanje građana u javni život, zalažu se za rad lokalnih samouprava fokusiran na ljude i kataliziraju demokratsku transformaciju na lokalnom nivou.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Almir Kopić novi je komandir Policijske stanice Tešanj

Dana 10. oktobra 2024. godine, Almir Kopić, dugogodišnji inspektor...

SDP Tešanj: Oštro osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule u Tešnju

OO SDP Tešanj oštro osuđuje nedavni incident u kojem...

Tešanjski policajci uhapsili četiri osobe zbog 12 krađa, tragaju za još jednom

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj su poduzimali intenzivne mjere...

Samo tri godine zatvora za smrt troje Tešnjaka u stravičnoj nesreći

Vrhovni sud Republike Srpske preinačio je presudu Siniši Stevanoviću...