Potpisan Memorandum o razumijevanju između Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i Crvenog križa/krsta FBiH

/

Federalni  ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i generalni sekretar Crvenog križa/krsta Federacije BiH Namik Hodžić potpisali su danas Memorandum o razumijevanju između ove dvije institucije.

Memorandum podrazumijeva nastavak i razvijanje partnerstva u oblasti socijalne zaštite porodice i djece kroz ostvarenje zajedničkih strateških ciljeva, kao što su jačanje humanitarne diplomatije s ciljem smanjena siromaštva, promoviranje socijalnog uključivanja ranjivih skupina, humanih vrijednosti, ljudskog dostojanstva i mira. Riječ je i o pripremi i realiziranju zajedničkih projekata u oblasti brige o siromašnim, starim, kao i djeci s poteškoćama u razvoju i osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama u Federaciji BiH.

Ministar Drljača i generalni sekretar Hodžić složili su se kako uspješna i kontinuirana saradnja ovih partnerskih institucija predstavlja jedan od temelja za efikasno djelovanje i rad, kao i djelotvornu implementaciju budućih aktivnosti Crvenog križa/krsta FBiH, saopćilo je Federalno  ministarstvo rada i socijalne politike.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...