Dragan Čović danas je održao monstruozan govor u Banjoj Luci

/

HRVATSKA ekstremna desnica je, otprilike u vrijeme kada je Tomislav Karamarko izabran za predsjednika HDZ-a, pokrenula kampanju proglašavanja svakoga tko im nije po volji nacionalnim izdajnikom ili veleizdajnikom. 

U proteklih desetak godina tu su etiketu pokušali zalijepiti mnogima, proizvevši tako brutalizaciju javnog diskursa u Hrvata, na koju se sada izvrsno naslanja predsjednik Zoran Milanović. Ironično, jedan od onih koje su ekstremni desničari proglašavali veleizdajnikom, čak ga osudivši na tragikomičnom Hrvatskom etičkom sudištu.

Veleizdaja je, naravno, i pravna kategorija te je i u tom smislu neodgovorno ljude svako malo prozivati (vele)izdajnicima. Uvijek sam se grozio toga i uvijek mi je bilo odvratno, dok nije postalo smiješno zbog pretjerane upotrebe, kada se nekoga proglasi veleizdajnikom.

Vi čuvajte Republiku Srpsku!” zatražio je Čović, posve svjestan da su u temeljima Republike Srpske progon i ubijanje tisuća bosanskohercegovačkih Hrvata, a bogme i Hrvata iz Hrvatske, poput sve one djece koju je u Slavonskom Brodu ubila granata iz – Republike Srpske u nastajanju, piše index.hr

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Da li znate da prilikom glasanja za općinska vijeća možete izabrati samo tri imena

Uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, zakazanih za...

Zahida Binakaj: Hrabrost, inovacija i posvećenost zajednici

Zahida Binakaj, doktor farmaceutskih nauka i kandidatkinja na listi...

Hamza Hotić: Tešanj zaslužuje da bude jedno od regionalnih centara košarke

Hamza Hotić je dugogodišnji društveni i sportski radnik. Dugi...

Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje...