Sastojci: pizza tijesto, 1 kašika bijelog luka u prahu,
1 kašika brašna, 2 kašike maslinovog ulja, 50 g maslaca, 5 čehni bijelog luka,
2 kašike sitno sjeckanog peršuna, so.
Priprema:
1. Trebat će vam pizza tijesto ili ostaci pizza tijesta od
prethodnog dana koje ste podijelili na kuglice.
2. U posudici pomiješajte bijeli luk u prahu i brašno pa kuglice uvaljajte u
mješavinu postanu li ljepljive. Premažite okruglice maslinovim uljem i stavite
ih u rernu na 200 stepeni. Nek se peku oko 20 minuta.
3. Za to vrijeme pripremite premaz tako da otopite maslac, protisnete bijeli
luk i nasjeckate peršin. Sve zajedno pomiješajte u posudici, a kada su peciva
gotova, premažite ih dobivenim aromatičnim premazom.
4. Posolite i poslužite toplo.
zosradio.ba/072info.com