Alen Talo (25) iz Tešnja osuđen na pet godina robije: Starica nije…

/

Alen Talo (25) iz Tešnja osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na pet godina robije, jer je, kako se navodi u presudi, s njemu poznatim saučesnikom pretukao i opljačkao staricu A. K. iz Teslića, pišu Nezavisne.

Prema presudi, on je s još jednim licem u staričinu kuću upao 1. maja 2017. godine, pod okriljem noći, odnosno oko dva sata ujutru.

“Došli su do kuće vlasništvo A. K., gdje su s prozora uklonili mrežicu za insekte i kroz tako načinjen otvor ušli u kuću, a zatim u prostoriju u kojoj je ona na krevetu spavala”, navodi se u presudi Okružnog suda u Doboju.

Staricu su, dodaje se u presudi, potom probudili, te je više puta udarili rukama po cijelom tijelu.

“Pritom su psovali i tražili pare, da bi joj potom samoljepljivom trakom vezali ruke, te joj istom tom trakom prekrili oči i usta”, ističe se u presudi.

Nakon toga su, dodaje se, pokušali da sa staričine ruke skinu zlatni prsten, te joj tako iščašili gornji zglob članka četvrtog prsta desne šake. Osim toga, kod nje su utvrđene i oguljotine kože i nagnječine glave, kao i grudnog koša i grudne kičme.

“Potom su iz crne torbe uzeli novčanik s neutvrđenim iznosom novca, a zatim iz komode i dva zlatna prstena i zlatni lančić, da bi potom s tim predmetima pobjegli”, napominje se u presudi.

Ponovljeni postupak

Talo je na pet godina zatvora osuđen u ponovljenom postupku. On je, naime, ranije bio oslobođen optužbi za pomenutu pljačku, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud RS i slučaj vratio na novo suđenje.

Novom presudom je Talo oslobođen troškova krivičnog postupka i oni će pasti na teret budžeta. Starica A. K. je u međuvremenu umrla, a njena porodica je upućena da u parničnom postupku traži nadoknadu štete, piše crnahronika 

 

Povezani postovi

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...

Kompanija AS iz Jelaha predstavila spoj savremenosti i tradicije na sajmu u Tešnju

AS doo iz Jelaha organizator je ovogodišnjeg predstavljanja svih...