Zavidovići: Potpisan ugovor o izvođenju radova na uređenju ceste u ulici ”4. manevarski bataljon”

/

Općina Zavidovići krajem prošle godine, na zahtjev mještana ulice „4. manevarski bataljon“, pokrenula je postupak javne nabavke za nastavak uređenja i asfaltiranje navedene ulice.

Radovima je predviđena ugradnja drobljenog kamenog materijala u nosivi sloj kolovozne konstrukcije, ugradnja sloja asfalta debljine 7 cm kao i uređenje bankina tamponskim materijalom namjenjenim za nasipanje bankina. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 24.160,50 KM a za izvođača radova odabrano je Privredno društvo „Doboj putevi“ d.d. Doboj Jug kao napovoljniji ponuđač.

Radove na uređenju ulice „4. manevarski bataljon“ svojim prilozima podržali su i mještani a isti će započeti nakon što se steknu povoljni vremenski uslovi za neometano i kvalitetno izvršenje ugovorenih radova.

Pored toga, shodno vremenskim uslovima, započet će radovi i na uređenju dijela ulica „Prvomajska“ i „Podubravlje“, dijela ulica „Radnička“ i „Omladinska“, izgradnja ulivne (treće) trake na raskrsnici ulica „Husein-kapetana Gradaščevića“ i „Zlatnih ljiljana“, nastavak izgradnje puta u naselju Biljačić, nastavak II faze izgradnje lokalne ceste Donja Lovnica – Gornja Lovnica, izgradnja dijela lokalne ceste Dubravica – Vinište, sanacija
dijela puta Dolac – Rujnica, za šta već postoje potpisani ugovori o izvođenju radova.

Općinski načelnik Hašim Mujanović ističe svoje zadovoljstvo pozitivnim pomacima kako u izgradnji putne infrastrukture na području cijele Općine tako i u svim ostalim segmentima a sve s namjerom kreiranja ugodnijeg okruženja i uslova za život svih građana općine Zavidovići, a pozitivne promjene vidljive su na svakom pedlju naše Općine.

Općinski načelnik zahvalan je građanima na dosadašnjoj saradnji i podršci kao i na strpljenju koje građani pokazuju prilikom rješavanja, u prošlosti, akumuliranih problema. Pored radova na uređenju lokalnih cesta i ulica uslijedit će radovi i na izgradnji vodovoda u Mjesnoj zajednici „Vozuća“, nastavak izgradnje gradskog vodovoda za Mjesnu zajednicu
„Pašin konak“, puštanje u funkciju vodovoda za gornji dio naselja Dragovac, kao i brojni drugi projekti od značaja za sve građane općine Zavidovići.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Almir Kopić novi je komandir Policijske stanice Tešanj

Dana 10. oktobra 2024. godine, Almir Kopić, dugogodišnji inspektor...

SDP Tešanj: Oštro osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule u Tešnju

OO SDP Tešanj oštro osuđuje nedavni incident u kojem...

Tešanjski policajci uhapsili četiri osobe zbog 12 krađa, tragaju za još jednom

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj su poduzimali intenzivne mjere...

Samo tri godine zatvora za smrt troje Tešnjaka u stravičnoj nesreći

Vrhovni sud Republike Srpske preinačio je presudu Siniši Stevanoviću...