Općinski načelnik Hašim Mujanović u posjeti novoimenovanom načelniku Policijske uprave

/

Općinski načelnik Hašim Mujanović posjetio je Policijsku upravu III sa sjedištem u Zavidovićima gdje ga je primio novoimenovani načelnik Policijske uprave III  Glavni inspektor, Ferid Bešić.

Na upriličenom sastanku razgovarano je o trenutnoj sigurnosnoj situaciji na području općine Zavidovići, zajedničkoj saradnji i mogućnostima iniciranja aktivnosti u okviru zakonskih ovlaštenja i obaveza Policijske uprave i Općine Zavidovići.

Načelnik Policijske uprave III, Ferid Bešić istakao je da je sigurnosna situacija na području Općine i u zoni odgovornosti Policijske stanice Zavidovići zadovoljavajuća a što pokazuju statistički podaci o stanju sigurnosti po pojedinim oblastima. Načelnik Bešić prezentovao je i prijedloge koji mogu unaprijediti ukupni sistem sigurnosti i doprinijeti još boljem stanju
u ovoj oblasti.

Općinski načelnik Hašim Mujanović zahvalio se na prijemu, te je naglasio da lokalna zajednica i policija trebaju nastaviti ostvarivati dobru saradnju. Cilj je zaštita sigurnosti i imovine građana općine Zavidovići jer se samo kroz sveobuhvatni angažman u skladu sa zakonom može doprinijeti da sigurnosna situacija na području općine Zavidovići bude dobra.

Povezani postovi

Marica Ružić – muzika je najljepši način za povezivanje ljudi

„Pjevat' ćemo šta nam srce zna, pjesme sa svih...

U Tešnju stranke Trojke kao “rogovi u vreći”

Dok na nivou Federacije BiH i države BiH, stranke...

Nakon 16 godina članstva: Mirela Buljubašić napustila SDP Tešanj

Mirela Buljubašić bila je članica Glavnog odbora SDP BiH,...

Milion maraka za školu u Medakovu

U Općini Tešanj potpisana su dva sporazuma, koja će...