Finansijski knock out: Pojedine ruske banke isključene iz SWIFT-a!

/

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen saopćila je sinoć kako su evropski lideri došli do dogovora koji uključuje isključenje ruskih banaka iz SWIFT sistema.

Prema izjavi predsjednice Evropske komisije, ova odluka je donesena u koordinaciji Evropske unije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

Također, navodi se kako će se zalediti imovina Ruske centralne banke.

“To uključuje i zamrzavanje njihovih transakcija. Onemogućit ćemo Rusku centralnu banku da unovči svoju imovinu”, rekla je predsjednica Evropske komisije.

Na kraju, Ursula von der Leyen je izjavila kako se radi na tome da se ruskih oligarsima zabrani korištenje svih finansijskih sredstava na tržištima.

“Putin je krenuo putem koji ima za cilj da uništi Ukrajinu. Ono što on također radi zapravo jeste to da uništava budućnost svoje zemlje”, zaključila je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, prenio je Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Von der Leyen: Zabrana TikToka u EU nije isključena

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je...

Zabranjuju TikTok: Hoće li američka vlada ugasiti ovu društvenu mrežu

Sa 360 glasova "za", i svega 58 "protiv" izglasan...

Dva državljana BiH uhapšena u Njemačkoj zbog šverca oružja

Pripadnici njemačke policije su u opsežnoj akciji uhapsili dva...

Iran je u subotu napao Izrael s više od 300 dronova i projektila: 99 posto presretnuto, čeka se odgovor

Drugi dan sukoba Izraela i Irana sigurnosne službe iz...