UPFBiH i sindikati iz realnog sektora pozivaju Parlament FBiH da hitno usvoje odluke o neometanom snabdijevanju privrede strujom

/

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i sindikata iz realnog sektora pozdravljaju konačni angažman Elektroprivrede BiH i Vlade Federacije BiH na donošenju odgovarajućih odluka koje bi trebale riješiti problem snabdijevanja električnom energijom privrednih društava u FBiH u skladu sa Zakonom o električnoj energiji u FBiH.

UPFBiH i sindikati iz realnog sektora pozivaju zakonodavnu vlast, odnosno, Parlament FBiH da donošenjem odgovarajućih odluka riješe postojeću situaciju sa snabdijevanjem kompanija električnom energijom u naredne dvije do tri sedmice.

Nerješavanje ovog problema u narednih dvije do tri sedmice dovest će do nesagledivih posljedica za stanovništvo i privredu.

Predstavnici zakonodavne vlasti što prije trebaju donijeti odluke kojima će se riješiti neometano snabdijevanje električnom enegijom svih potrošača.

Također, ove odluke trebaju omogućiti potpisivanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom sa svim privrednim društvima.

Predstavnicima zakonodavne vlasti u FBiH mora biti jasno da donošenje ovih odluka znači očuvanje desetina hiljada radnih mjesta u kompanijama, povećanje plaća za zaposlene, ali i nove investicije, nova radna mjesta i siguran priliv sredstava u budžetske i vandbudžetske fondove.

UPFBiH je svo vrijeme koliko traju pregovori o cijeni električne energije za privredna društva bio i ostao posvećen pronalaženju rješenja kojim će se zaštititi građani, radna mjesta, sva privredna društva i elektroenergetski sistem FBiH.

zosradio.ba/RTV Slon

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Potraga sa rudarom Asimom Šehanovićem ušla u četvrti dan

U toku je četvrti dan potrage za rudarom Asimom Šehanovićem,...

Građani BiH će do kraja godine imati digitalne novčanike

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka...

Snižena cijena peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u Republici Srpskoj znatno...

Traži se firma za štampanje glasačkih listića, bit će utrošeno 77 tona papira

Centralna izvorna komisija Bosne i Hercegovine raspisala je nabavku za usluge štampanja i...