Kompanija Hifa – Oil prisustvovala regionalnom samitu energetike SET 2022. u Trebinju

/

U periodu od 16. do 18.marta delegacija kompanije Hifa – Oil je imala priliku da prisustvuje regionalnom samitu energetike SET 2022. u Trebinju gdje se predstavila prezentacijom cijele Grupacije sa posebnim naglaskom na sektor Euro Solar.

U okviru samita energetike kompanija Hifa – Oil je prisustvovala raznim panel diskusijama, predavanjima i prezentacijama na temu energetike kako u Bosni i Hercegovini tako i regiji Balkana.

Euro Solar sektor, najmlađi sektor u sklopu Hifa – Oil kompanije, svojim aktivnim djelovanjem se već pokazao kao lider na tržištu, ne samo u Bosni i Hercegovini nego i cijeloj regiji.

Naime, sektor se bavi distribucijom opreme potrebne za izgradnju solarnih elektrana/sistema, te zbog potreba tržišta je opredjeljen i za izgradnju solarnih elektrana po principu „KLJUČ U RUKE“ zajedno sa svoje dvije partnerske kompanije „VALTER ELEKTRO d.o.o. SARAJEVO“  i „ EXCELLENT d.o.o. SARAJEVO“ s kojima ima potpisane ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji.

Ističemo, sektor Euro Solar trenutno gradi najveću privatnu fotonaponsku elektranu u Trebinju (BiH) od 5 MW AC instalisane snage za kompaniju SWISSLION d.o.o.

„Uspostavljanje obaveznih rezervi nafte i naftnih derivata u skladu sa direktivom 2009/119/EC, sigurnost snabdijevanja i tržište naftnih derivata u regionu“, istakao je izvršni direktor kompanije Hifa – Oil d.o.o., gospodin Venan Hadžiselimović.
Hadžiselimović, kao jedan od panelista samita, svojim je aktivnim učešćem ukazao na bitnost ove teme i rješavanja ovog tekućeg problema u vezi uspostavljanja rezervi nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini.
Također je spomenuo novi mladi sektor „ Euro Power“ koji će se baviti trgovinom električne energije.

Ovogodišnji samit energetike SET 2022. Trebinje brojao je više od 500 zvanica iz cijelog regiona gdje su prisustvovale kompanije koje se bave obnovljivim izvorima energije ili imaju tendenciju prelaska i korištenja obnovljivih izvora kao energenta. Osim privatnih kompanija iz regiona Balkana, na samitu su prisustvovale i državne energetske kompanije.
Kompanija Hifa – Oil se nada da će u Bosni i Hercegovini biti sve više događaja ovog tipa i da će Bosna i Hercegovina zbog svog geografskog položaja postati lider regiona u narednih par godina po broju instaliranih solarnih elektrana, vjetroelektrana i drugih vidova energetskih postrojenja koji kao energent koriste obnovljivi izvor energije.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Održan IV B2B susret projekta “Pouzdanost 2023/24”

Juče je u Tešnju, u okviru projekta “Pouzdanost 2023/24”,...

Postavljanje standarda: ESG kao filozofija poslovanja i življenja, a ne korporativni PR trend

U velikom broju tekstova, podcasta, konferencija i svih ostalih...

Bajramska ponuda koju ne smijete propustiti! Oplemenite svoj stil uz Dresscode

Odaberite četiri proizvoda, a četvrti dobivate besplatno Dresscode, vodeći bosanskohercegovački...

Vitapur otvorio novu trgovinu u Mega Mall-u

Vitapur otvara novu trgovinu na adresi Tešanjka bb, Tešanj,...