Zavidovići: Saopštenje za javnost vezano za pokrenute postupke javnih nabavki

/

U toku mjeseca marta 2022. godine Općina Zavidovići pokrenula je nekoliko postupaka javnih nabavki (tenderskih procedura) za nabavku radova, roba i usluga i to:

1. Nastavak izgradnje vodovoda za Mjesnu zajednicu „Vozuća“. Predmetnom nabavkom su predviđeni radovi na dovršetku glavnog dovoda, izgradnja rasteretne komore RK1, kaptaže i rezervoara V=2×100 m3 u iznosu od oko 240.000,00 KM.

2. Vodosnabdijevanje prostorne cjeline Mjesne zajednice „Pašin Konak“ – nastavak izgradnje gradskog vodovodnog sistema. Planiran je završetak radova na rezervoaru R5, izgradnji dijela potisnog cjevovoda i dovršetku mašinskih i hidroinstalacija u postojećoj pumpnoj stanici PS1. Za ovu namjenu u ovoj fazi opredijeljena su sredstva u iznosu od oko 134.196,24 KM.

3. Rekonstrukcija vodovoda „Kamen – Prosica“ u Mjesnoj zajednici „Pašin Konak“. Iznos opredijeljenih sredstava je oko  35.000,00 KM a predviđeni su radovi na izvođenju sekundarne mreže i zaštitne zone izvorišta i zaštitne zone rezervoara.

4. Nabavka građevinskog materijala za sanaciju i adaptaciju seoskog doma u naselju Predrazi u vrijednosti od oko 13.221,60 KM.

5. Postavljanje dvije nadstrešnice i sanacija toaleta na izletištu Luke u Kamenici vrijednosti oko 16.543,80 KM, rekonstrukcija i dogradnja dječijeg igrališta na lokalitetu izletišta Luke – Kamenica gdje je predviđena rekonstrukcija i dogradnja dječijeg igrališta i trim staze u vrijednosti oko 17.374,50 KM  kao  i asfaltiranje parkinga na lokalitetu Luke – Kamenica u predviđenom iznosu oko 25.637,04 KM čime će se značajno unaprijediti turistička ponuda u ovom dijelu naše Općine.

6. Asfaltiranje dijela ulice „Nikola Tesla“ u dužini od 145 m, širine 3,8 m uz uređenje bankina ukupne vrijednosti oko 30.000,00 KM.

7. Redovno održavanje gradskih i prigradskih ulica kao i redovno održavanje lokalnih cesta u vrijednosti od oko 186.000,00 KM.

8. Nabavka, isporuka i ugradnja asfalta za potrebe modernizacije cesta na području općine Zavidovići u iznosu oko 152.138,03 KM čime će se nastaviti pozitivan trend izgradnja i uređenja putne infrastrukture podjednako u svim mjesnim zajednicama.

9. Izrada glavnog projekta rekonstrukcije cestovnog mosta preko rijeke Krivaje u naselju Maoča i izrada vodne studije za prethodnu vodnu saglasnost. Planirana vrijednost ove javne nabavke je 12.000,00 KM a nakon što se sačini projekat bit će stvoreni uslovi da se isti projekat aplicira prema višim nivoima vlasti u cilju obezbjeđenja finansijskih sredstava za kvalitetnu sanaciju i izgradnju navedenog mosta.

Za realizaciju pomenutih infrastrukturnih, vodovodnih i turističkih projekata obezbijeđena su sredstva u ukupnom iznosu oko 862.111,21 KM. Tačna vrijednost potpisanih ugovora znat će se nakon provedenih postupaka javnih nabavki za gore navedene projekte o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Sredstva su obezbijeđena iz Budžeta općine Zavidovići i sa viših nivoa vlasti tj. u saradnji sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine i Vladom Zeničko-dobojskog kantona.

Navedeni projekti nisu konačni. U narednom periodu nastavljamo pozitivan trend razvoja naše Općine vodeći računa o potrebama svih naših sugrađana.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...