Nedim Sladić otkrio kakvo će vrijeme biti tokom mjeseca ramazana

Datum:

Bosanskohercegovački meteorolg Nedim Sladić objavio je kakvo vrijeme nas očekuje tokom muslimanskog mjeseca posta – ramazana.

Kako je naveo u svojoj objavi, od 2. aprila, kada nastupa ramazan, očekuje nas kiša. “Konkretnija kiša pred sami ramazan. Prolazno malo hladnije od prosjeka od ramazana”, napisao je Sladić.

Govoreći o vremenskoj prognozi za april, ranije je Sladić kazao kako se može očekivati još mraza na području centralne i istočne Bosne, ali ne dugotrajno. Također, dobra vijest za poljoprivrednike je da će biti i vlažnijih dana.

“Bit će prodora toplih zračnih masi sa Mediterana i sjevera Afrike, a s druge strane prodora hladnoće sa sjeveroistoka Evrope. Ne možemo isključiti snijeg, ali poremećaj koji smo imali prošle godine kada je snijeg pao na jugu Hercegovine u aprilu ne bi trebali očekivati”, rekao je Sladić.

Naveo je i to kako je čuvena izreka za mjesec ramazan, kako bude prvi dan da će takvo vrijeme biti isto i posljednjeg dana, poprilično tačna. “Ja to pratim od 2012. godine i svake godine bude isto vrijeme na prvi i zadnji dan ramazan”, rekao je Sladić.

Podsjetimo, prva teravija bit će klanjana u petak, 1. aprila 2022. godine (29. Ša'ban, 1443.). Prvi dan ramazana, odnosno početak posta je u  subotu, 2. aprila 2022. (1. Ramazan 1443.), javlja Tuzlanski.ba

Povezani postovi
Related

Predložen pritvor za Sinišu Babića zbog nasilja u porodici

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja...

Zbog veze sa narkokartelom uhapšen pripadnik OSA-e i granični policajac

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS danas su pod...

Vlada FBiH: Općinama i gradovima ukupno 39.000.000 KM

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj...

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Poginula jedna osoba, druga povrijeđena

Saobraćajna nesreća dogodila se jutros na magistralnom putu Sarajevo -...