OSBiH na međunarodnoj vježbi u Kraljevini Švedskoj

/

Pripadnici Oružanih snaga BiH stožerna grupa iz 5. pješačke brigade i specijalisti iz Zapovjedništva obuke i doktrine, učestvuju na međunarodnoj vježbi „VIKING 22“, koja se realizira u Kraljevini Švedskoj od 28. marta do 7. aprila 2022. godine.

Vježba „VIKING 22“ je kompjuterski podržana vježba zapovjednog mjesta na kojoj, pored domaćina Oružanih snaga Švedske, učestvuju i pripadnici iz Finske, Bugarske, Brazila i Katara, ali i stožerni personal Sjedinjenih Američkih Država, Savezne Republike Njemačke, Nizozemske i drugih država članica NATO-a.

Također, vježbu prate posmatrači iz Srbije, Sjeverne Makedonije i drugih zemalja. Pored četiri, zapovjedna mjesta u Kraljevini Švedskoj, uspostavljena su i zapovjedna mjesta u Finskoj, Bugarskoj, Brazilu i Kataru, te da će se vježba sinhronizirano odvijati u svim navedenim zemljama.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Bili na granici izumiranja: Četvero mladih studenata iz Mostara bori se za očuvanje bosanskih brdskih konja

Grupa od četvero studenata poslovne informatike iz Mostara -...

U BiH danas sunčano: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u danima vikenda

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano uz...

Od rebalansa Budžeta FBiH zavisi jednokratna pomoć za penzionere; Čavalić: Sumnjam da će biti do avgusta

Rebalans Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine uz koji je...

Međunarodni aerodrom Sarajevo slavi 55 godina postojanja

Međunarodni aerodrom Sarajevo s ponosom najavljuje sedmicu aktivnosti povodom...