Novi singl i video spot Dine Merlina: jedna priča – dvije pjesme

/

Dino Merlin se prvim projektom u ovoj godini odlučio odužiti publici na godinama vjernosti – duplo tj. dvostruko. Pemijerno je predstavljena nova pjesma bh. kantautora kao i video za četvrti singl sa predstojećeg 12. albuma.

„Krive karte“ i „Kako da ti kažem“ nazivi su dvije pjesme o jednoj priči. Priči o opraštanju i iskupljenju. Priči o srušenim mostovima među ljudima, mostovima koje ponovo treba graditi.

„Najbolje govorim kad pjevam, pa je ova priča završila kao pjesma, a kako mi je ovo sve jako važno, malo mi je bila jedna, pa sam napisao dvije. Nekada nam život podijeli krive karte, ali zato imamo prave ruke koje pružamo prema drugima, otvorena srca, u želji da nanovo stvaramo. Ovo je moj način da nekome ko mi je važan kažem da mi je žao, da mi je stalo i da bih volio da mi oprosti“, kaže Dino Merlin.

Predstavljanje spota i pjesme “Krive karte”, za koju je muziku i tekst napisao Dino Merlin, organizirani su u zgradi BHRT-a za koju su vezani i počeci karijere ovog kantautora. „Danas smo u kući u kojoj sam i ja kao i brojne generacije umjetnika i novinara imao svoje početke. Bit će generacijska sramota ako u ovoj kući prestane da gori svjetlo“, naglasio je Dino Merlin.

Aranžman za „Krive karte“ potpisuje Marko Louis, mix i mastering Mahir Sarihodžić i Krešimir Tomec, dok je aranžman za „Kako da ti kažem“ radio Baby Dooks. Scenarij i režiju za video “Krive karte” je radio bh. režiser Edvin Kalić, direktor fotografije je Igor Lazić, dok je kostimografiju radio bh. dizajner Marko Feher.

Dino Merlin - Krive Karte (Official Video)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Duet od kojeg se mnogo očekuje: Irdin Zeničanin Dinči sa Bekijem Bekićem snimio “Žena bez grijehova”

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je na muzičkoj sceni u...

Policija na ulazu u Srbiju privela Severinu, saslušana zbog “spornih izjava”

Hrvatska pjevačica Severina Vučković privedena je u nedjelju uvečer...

Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...