Važno upozorenje za sve vozače koji prolaze kroz Austriju i Sloveniju

/

Austrijski autoklub ÖAMTC je pronašao internetske portale na kojima se prodaju elektronske vinjete za europske autoceste mnogo skuplje nego na službenim stranicama firmi koje upravljaju mrežom autocesta, piše HAK Revija.

Zbog toga je i izdano upozorenje kupcima da se vinjete kupuju smo kod ovlaštenih firmi (ASFINAG u Austriji, Dars u Sloveniji…). Vinjeta se preko raznih portala može kupiti za gotovo 70 posto viši iznos nego kod službenog prodavatelja.

Lako je nasjesti ovakvim portalima jer su profesionalno napravljeni, a često su i visoko na listi u tražilicama poput Googlea kada u njih unesete pojmove poput kupnje vinjeta.

Ako želite biti sigurni, a niste ljubitelji internet kupovina, vinjete možete kupiti i lično na prodajnim mjestima uz granice, prenosi Zenicablog.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragičan kraj: Doživjela nesreću na BMW-u tokom puta do popularnog ljetovališta

Žena koju su često nazivali ‘najljepšom ruskom bajkericom‘ Tatjana...

Italija: Održana osnivačka skupština džemata “Ikre” Treviso

Osnivačka skupština džemata "Ikre" Treviso, Islamska zajednica Bošnjaka u...

Divljanje na cestama: Širi se snimka iz tunela od koje se ledi krv u žilama

Na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode" objavljena je...

Užas u Hrvatskoj: Petero ljudi ubijeno, pomahnitali muškarac je uhapšen

Kako javljaju hrvatski mediji, u Daruvaru je jutros pomahnitali...