Bosna i Hercegovina bogatija za još jedan grad

/

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnoj proceduri Zakon o gradu Laktaši, čime ova lokalna zajednica dobija status grada.

U vezi sa tim, po hitnoj proceduri usvojen je i Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji RS.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je i Program rada parlamenta RS za ovu godinu.

U skladu sa ovim programom, u prvom kvartalu biće razmatrano osam akata u zakonodavnom dijelu i pet u tematskom, a u drugom kvartalu 36 zakonodavnih i 16 tematskih akata.

Negdje u isto vrijeme kada su zastupnici usvojili Zakon o gradu Laktaši, Vlada Republike Srpske je odlučila da iz sredstava javnih investicija za 2022. novopečenom gradu Laktaši dodijeli 10 miliona maraka iz budžeta RS.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić jučer je izjavio da Laktaši ulaze u veliki investicioni ciklus i da se nada da će za to dobiti “podršku Vlade”. Ispostavilo se da njegove nade nisu bile bez osnova.

Laktaši su, po hitnom postupku dobili status grada, iako nemaju zakonom propisanih 50.000 stanovnika, piše Radiosarajevo.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Prepolovljen broj korisnika u BiH: Fiksna telefonija izumire

Ukupan broj aktivnih fiksnih telefonskih linija u prvom kvartalu...

Javne ličnosti u BiH nakon što odsluže kaznu u zatvoru, MOGU SE VRATITI POLITIČKOM ŽIVOTU

Političari u BiH koji su osuđeni ili se nalaze...

Privremena suspenzija i smanjenje cariskih stopa povećali rast ulaganja i izvoza

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvješće Ministarstva vanjske trgovine...