Neizostavna za iftar: Kako napraviti dobru i ukusnu topu?

/

Bez tope se ramazanski iftar ne može zamisliti. Zato vam donosimo jedan tradicionalni recept za ovo jelo koje je obično prvo na iftarskoj sofri.

Sastojci:

mladi sir

mozzarela

masni sir – Travnički

pavlaka

malo mlijeka

mala kašika brašna

50 gr putera

so

Priprema:

U tavi ili aluminijskom tanjuru staviti mladi sir, masni sir, mozzarelu, pavlaku, puter. Možete pomiješati bilo koji sir od ovih pobrojanih. Neko stavlja i feta sir.

Količinu prilagodite vašoj potrebi i vašem ukusu. Možete staviti i svega podjednako.

Sve dobro izmješati da se istopi i na kraju dodati malo soli.

Po želji mozete staviti jaje, koje će te staviti na samom početku zajedno s ostalim sastojcima. Gotovu topu možete preliti istopljenim puterom i služiti uz vruć somun.

spot_img

Povezani postovi

Pogodila vas je sandžija? Evo šta ovaj narodni izraz stvarno znači

Izraz sandžija jedan je od mnogih narodnih izraza koji...

Uzimate antibiotik bez recepta? – Evo zašto je to jako opasno

Svjetska sedmica svjesnosti o antibioticima se već niz godina obilježava...

Ova biljka odlično pročišćava zrak u prostoriji: Ako odjeću sušite u kući, nabavite je

Naučnici iz NASA-e tvrde da sobne biljke mogu značajno...

Facebook Messenger uvodi HD videopozive i AI pozadine

Meta je najavila niz poboljšanja za svoju aplikaciju Facebook...