Neizostavna za iftar: Kako napraviti dobru i ukusnu topu?

/

Bez tope se ramazanski iftar ne može zamisliti. Zato vam donosimo jedan tradicionalni recept za ovo jelo koje je obično prvo na iftarskoj sofri.

Sastojci:

mladi sir

mozzarela

masni sir – Travnički

pavlaka

malo mlijeka

mala kašika brašna

50 gr putera

so

Priprema:

U tavi ili aluminijskom tanjuru staviti mladi sir, masni sir, mozzarelu, pavlaku, puter. Možete pomiješati bilo koji sir od ovih pobrojanih. Neko stavlja i feta sir.

Količinu prilagodite vašoj potrebi i vašem ukusu. Možete staviti i svega podjednako.

Sve dobro izmješati da se istopi i na kraju dodati malo soli.

Po želji mozete staviti jaje, koje će te staviti na samom početku zajedno s ostalim sastojcima. Gotovu topu možete preliti istopljenim puterom i služiti uz vruć somun.

Povezani postovi

Bešlagić: Ja sam Bosanac i Dalmatinac, ne možeš biti i Bosanac i Hercegovac

Enis Bešlagić prisjetio se uloge koja ga je proslavila,...

Šta se dešava u organizmu ako ćešće konzumiramo lovor

Lovor se koristi kao dodatak mnogim jelima. Pored toga...

Kako jednom rečenicom uvrijediti državljane zemalja Evrope: Jesu li pogriješili s odabirom za BiH?

Zanimljiva mapa podijeljena na Twitteru na šaljivi način prikazuje...

Želite smršaviti, a ne možete bez hljeba? Isprobajte zdravu verziju spremnu za 90 sekundi

Maja Kružević, savjetnica za ishranu iz Srbije, na svom...