Neizostavna za iftar: Kako napraviti dobru i ukusnu topu?

/

Bez tope se ramazanski iftar ne može zamisliti. Zato vam donosimo jedan tradicionalni recept za ovo jelo koje je obično prvo na iftarskoj sofri.

Sastojci:

mladi sir

mozzarela

masni sir – Travnički

pavlaka

malo mlijeka

mala kašika brašna

50 gr putera

so

Priprema:

U tavi ili aluminijskom tanjuru staviti mladi sir, masni sir, mozzarelu, pavlaku, puter. Možete pomiješati bilo koji sir od ovih pobrojanih. Neko stavlja i feta sir.

Količinu prilagodite vašoj potrebi i vašem ukusu. Možete staviti i svega podjednako.

Sve dobro izmješati da se istopi i na kraju dodati malo soli.

Po želji mozete staviti jaje, koje će te staviti na samom početku zajedno s ostalim sastojcima. Gotovu topu možete preliti istopljenim puterom i služiti uz vruć somun.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...