Neizostavna za iftar: Kako napraviti dobru i ukusnu topu?

Datum:

Bez tope se ramazanski iftar ne može zamisliti. Zato vam donosimo jedan tradicionalni recept za ovo jelo koje je obično prvo na iftarskoj sofri.

Sastojci:

mladi sir

mozzarela

masni sir – Travnički

pavlaka

malo mlijeka

mala kašika brašna

50 gr putera

so

Priprema:

U tavi ili aluminijskom tanjuru staviti mladi sir, masni sir, mozzarelu, pavlaku, puter. Možete pomiješati bilo koji sir od ovih pobrojanih. Neko stavlja i feta sir.

Količinu prilagodite vašoj potrebi i vašem ukusu. Možete staviti i svega podjednako.

Sve dobro izmješati da se istopi i na kraju dodati malo soli.

Po želji mozete staviti jaje, koje će te staviti na samom početku zajedno s ostalim sastojcima. Gotovu topu možete preliti istopljenim puterom i služiti uz vruć somun.

Povezani postovi
Related

Pet namirnica koje treba da uvrstite u ishranu

Kombinacija namirnica koju odlučimo da konzumiramo nedjeljno ima veliku...

Koji je tačan broj jabuka koje bi trebalo da pojedete u toku dana

​Jabuke su odličan izvor prehrambenih vlakana koji pospješuje zdravlje...

Kako smokve djeluju na naše zdravlje

Smokve su neobično bogate raznim vitaminima i mikroelementima, čija...

Jesen je počela danas

Zvanično je danas nastupila jesen. Tačno u 03:04 sati...