Zelenski poslao upozorenje: Rusija se ne namjerava zaustaviti na osvajanju Ukrajine

/

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je kako se Rusija gotovo pa sigurno neće zadržati samo na invaziji na Ukrajinu te da su u opasnosti i druge zemlje.

Izjava ukrajinskog predsjednika dolazi samo nekoliko sati nakon što je zamjenik komandanta Centralnog vojnog okruga Ruske Federacije Rustam Minekajev poručio kako Rusija ima za cilj uspostavljanje kontrole nad Donbasom, jugom Ukrajine te uvezivanje s moldavskom regijom Pridnjestrovlje.Kao razlog za ovakav plan, komandant je naveo kako postoje informacije da su povrijeđena prava govornika ruskog jezika u Moldaviji.

“Da budem iskren, teritorija na kojoj Rusija treba da vodi računa o pravima ruskog govornog područja je sama Rusija. Gdje nema slobode govora, nema slobode izbora. Tu siromaštvo napreduje i ljudski život je bezvrijedan. Kada dolaze da ratuju kod nas, kradu stvari koje barem liče na normalan život. Znate da su pričali o svom najvećem snu – vidjeti Pariz i umrijeti. Njihovo ponašanje je sada šokantno. Njihov san je da ukradu toalet papir i umru”, rekao je Zelenski.

U svom obraćanju, ukrajinski predsjednik se također zahvalio Velikoj Britaniji i premijeru Borisu Johnsonu koji je najavio ponovno otvaranje ambasade ove države u Kijevu, prekosi Klix.ba

“Zahvalan sam našim britanskim prijateljima na danas objavljenoj simboličnoj odluci da se ambasada vrati u Kijev. Velika Britanija je postala dvadeset i prva država koja je vratila diplomatsko predstavništvo u naš glavni grad. To pokazuje da mi nismo jedini koji vjeruju u pobjedu života nad smrću”, poručio je Zelenski.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...