Srijeda nenastavni dan u ZDK zbog Ramazanskog bajrama

Datum:

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona izdalo je preporuku osnovnim i srednjim školama da srijedu, 4. maj planiraju kao neradni i nenastavni dan.

Obilježavanje međunarodnih, državnih i školskih praznika u školskoj 2021/2022. godini definirano je Nastavnim kalendarom za školsku 2021/2022. godinu. Ostali praznici se planiraju u Godišnjim programima rada škola za tekuću školsku godinu.

S obzirom da je većina osnovnih i srednjih škola u Godišnjim planovima i programima rada škola za školsku 2021/2022. godinu planirala obilježavanje Ramazanskog bajrama dana 03.05.2022. godine, kada se istovremeno obilježava i Međunarodni praznik rada, preporučujemo da se Ramazanski bajram obilježi dana 04.05.2022. godine tj. da se ovaj dan planira kao neradni i nenastavni dan.

Škole su u obavezi da blagovremeno informišu radnike škole, učenike i njihove roditelje/starateleje sa sadržejem ove preporuke, postavljanjem iste na oglasnoj ploči škole ili putem web portala škole, napisao je ministar Spahija Kozlić.

Povezani postovi
Related

KŠ ZDK: Svi epidemiološki indikatori u padu, dominiraju lakše forme zaraze virusom COVID-19

U Zeničko-dobojskom kantonu su u periodu od 26. septembra...

Pojačan inspekcijski nadzor u osnovnim i srednjim školama na području ZDK

Kantonalna sanitarna inspekcija je u mjesecu septembru 2022. godine,...

Čestitka ministra Kozlića povodom Svjetskog dana učitelja

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...