Srijeda nenastavni dan u ZDK zbog Ramazanskog bajrama

/

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona izdalo je preporuku osnovnim i srednjim školama da srijedu, 4. maj planiraju kao neradni i nenastavni dan.

Obilježavanje međunarodnih, državnih i školskih praznika u školskoj 2021/2022. godini definirano je Nastavnim kalendarom za školsku 2021/2022. godinu. Ostali praznici se planiraju u Godišnjim programima rada škola za tekuću školsku godinu.

S obzirom da je većina osnovnih i srednjih škola u Godišnjim planovima i programima rada škola za školsku 2021/2022. godinu planirala obilježavanje Ramazanskog bajrama dana 03.05.2022. godine, kada se istovremeno obilježava i Međunarodni praznik rada, preporučujemo da se Ramazanski bajram obilježi dana 04.05.2022. godine tj. da se ovaj dan planira kao neradni i nenastavni dan.

Škole su u obavezi da blagovremeno informišu radnike škole, učenike i njihove roditelje/starateleje sa sadržejem ove preporuke, postavljanjem iste na oglasnoj ploči škole ili putem web portala škole, napisao je ministar Spahija Kozlić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Koordinaciono tijelo za borbu protiv nasilja nad ženama i djecom ZDK počelo sa radom

Koordinaciono tijelo za bobru protiv nasilja nad ženama I...

Stanje na biroima u FBiH: U ZDK nezaposleno 340 pravnika, skoro 2.000 ekonomskih tehničara…

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine objavila...

Vlada ZDK finansira izradu Registra kućnih ložišta, planirana izgradnja savremenih deponija u Kaknju i Maglaju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Izvještaj o zaštiti okoliša...

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...