Srijeda nenastavni dan u ZDK zbog Ramazanskog bajrama

/

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona izdalo je preporuku osnovnim i srednjim školama da srijedu, 4. maj planiraju kao neradni i nenastavni dan.

Obilježavanje međunarodnih, državnih i školskih praznika u školskoj 2021/2022. godini definirano je Nastavnim kalendarom za školsku 2021/2022. godinu. Ostali praznici se planiraju u Godišnjim programima rada škola za tekuću školsku godinu.

S obzirom da je većina osnovnih i srednjih škola u Godišnjim planovima i programima rada škola za školsku 2021/2022. godinu planirala obilježavanje Ramazanskog bajrama dana 03.05.2022. godine, kada se istovremeno obilježava i Međunarodni praznik rada, preporučujemo da se Ramazanski bajram obilježi dana 04.05.2022. godine tj. da se ovaj dan planira kao neradni i nenastavni dan.

Škole su u obavezi da blagovremeno informišu radnike škole, učenike i njihove roditelje/starateleje sa sadržejem ove preporuke, postavljanjem iste na oglasnoj ploči škole ili putem web portala škole, napisao je ministar Spahija Kozlić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...