Grad Zavidovići: Bajramska čestitka

/

U povodu jednog od najznačajnih muslimanskih praznika – Ramazanskog bajrama Gradonačelnik Zavidovića upućuje čestitku:

„Cijenjeni sugrađani,

Ispraćamo mubarek mjesec Ramazan. U Ramazanu smo se učili samodisciplini tijela i duše, o brizi i saosjećanju prema onima kojima je potrebna naša briga i pomoć. Ramazanski dani bili su prilika samoispitivanja i spremnosti na odricanje od svakodnevnih užitaka i ružnih navika.

Nadam se da smo se u ramazanskim danima oslobodili vlastite sebičnosti i oholosti, u kojima smo se preispitali i pokazali da imamo dovoljno snage i mudrosti da učinimo važne korake kako u našim životima tako i za dobrobit naše lokalne zajednice.

Zbijeni u džamijskim redovima i dijeleći ramazanske sofre sa komšijama i prijateljima vratili smo se jedinstvu. Neka tako i ostane. Budimo jedinstveni u jačanju našeg društva i brizi o našoj domovini i našim Zavidovićima.

Poštovani sugrađani, u ime uposlenika u Gradskoj upravi i u svoje vlastito ime čestitam vam nastupajuće dane radosti – dane Ramazanskog bajrama uz želju i nadu da ga provedete u jačanju prijateljskih i porodičnih veza, očuvanju tradicije, izgradnji naših duhovnih vrijednosti i međusobnoj solidarnosti. Neka vam nastupajući bajramski dani budu ispunjeni srećom, zdravljem i porodičnim zadovoljstvom.

Posebne čestitke upućujem našim sugrađanima, zavidovićkoj dijaspori, koji nisu u prilici radost bajrama osjetiti u svojoj domovini i svojim Zavidovićima.

Bajram šerif mubarek oslun“.

Gradonačelnik
doc. dr. Hašim Mujanović

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Saračević: Sretan i blagosloven Vaskrs!

Svima koji slave, kompanija Saračević specijalni čelici želi sretan...

Mann+Hummel BA: Sretan i blagosloven Vaskrs!

U ovo predivno proljetno vrijeme, dok priroda budi svoju...

ZOS radio: Sretan i blagosloven Vaskrs!

U ovom posebnom vremenu Vaskrsa, redakcija portala ZOS Radija...

OO SDP BiH Tešanj: čestitka u povodu 15. aprila – Dana Armije RBiH

U ime Općinske organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine...