Grad Zavidovići: Bajramska čestitka

Datum:

U povodu jednog od najznačajnih muslimanskih praznika – Ramazanskog bajrama Gradonačelnik Zavidovića upućuje čestitku:

„Cijenjeni sugrađani,

Ispraćamo mubarek mjesec Ramazan. U Ramazanu smo se učili samodisciplini tijela i duše, o brizi i saosjećanju prema onima kojima je potrebna naša briga i pomoć. Ramazanski dani bili su prilika samoispitivanja i spremnosti na odricanje od svakodnevnih užitaka i ružnih navika.

Nadam se da smo se u ramazanskim danima oslobodili vlastite sebičnosti i oholosti, u kojima smo se preispitali i pokazali da imamo dovoljno snage i mudrosti da učinimo važne korake kako u našim životima tako i za dobrobit naše lokalne zajednice.

Zbijeni u džamijskim redovima i dijeleći ramazanske sofre sa komšijama i prijateljima vratili smo se jedinstvu. Neka tako i ostane. Budimo jedinstveni u jačanju našeg društva i brizi o našoj domovini i našim Zavidovićima.

Poštovani sugrađani, u ime uposlenika u Gradskoj upravi i u svoje vlastito ime čestitam vam nastupajuće dane radosti – dane Ramazanskog bajrama uz želju i nadu da ga provedete u jačanju prijateljskih i porodičnih veza, očuvanju tradicije, izgradnji naših duhovnih vrijednosti i međusobnoj solidarnosti. Neka vam nastupajući bajramski dani budu ispunjeni srećom, zdravljem i porodičnim zadovoljstvom.

Posebne čestitke upućujem našim sugrađanima, zavidovićkoj dijaspori, koji nisu u prilici radost bajrama osjetiti u svojoj domovini i svojim Zavidovićima.

Bajram šerif mubarek oslun“.

Gradonačelnik
doc. dr. Hašim Mujanović

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

SDP BiH Tešanj: Čestitka 9. maj-Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope

Dan pobjede nad fašizmom jedan je od najznačajnijih i...

MANN+HUMMEL BA Tešanj: Bajramska čestitka

Poruka Bajrama je univerzalna poruka o jačanju međusobnih veza,...

Organizacija RVI općine Tešanj: Bajramska čestitka

U ime Organizacije RVI općine Tešanj i u svoje...

Kompanija Saračević Tešanj: Bajramska čestitka

Povodom nastupajućeg Bajrama svim muslimanima u Bosni i Hercegovini...