Japanac Kawanishi postao musliman i želi promovirati islam u svojoj zemlji i šire

/

Japanac Ali Hiroaki Kawanishi prešao je na islam dok je studirao katoličku teologiju, a nakon doktorskih studija želi promovirati islam kao vjeru mira i istine.

Kawanishi, koji je završio svoje dodiplomsko obrazovanje na Fakultetu katoličke teologije na Univerzitetu Doshisha rekao je za Anadolu Agency (AA) da je za vrijeme studija teologije imao časove na kojim se upoznavao i sa osnovnim informacijama o judaizmu, islamu i drugim religijama, te da je islam upoznao onakvim kakvim ga do tada nije poznavao.

“Moja priča prelaska na islam je zanimljiva. Časovi na fakultetu su mi donekle pomogli u upoznavanju sa islamom. Hrišćanstvo mi nije ganulo dušu. Imao sam, da tako kažem, neopisiv osjećaj ravnodušnosti. Jednog dana sam se probudio i odlučio da postanem musliman. Tog dana sam otišao u džamiju, bez ikakvog ustručavanja i konsultacija. Postao sam musliman u pravom smislu. Svjestan sam da se ništa ne dešava bez Allahove volje i počašćen sam islamom“, rekao je Kawanishi.

On je u razgovoru s novinarom AA rekao da je, nakon što je postao musliman, 2015. godine počeo postdiplomski studij na programu Civilizacijskih studija na Univerzitetu Ibn Haldun i da je studirao islamske nauke u Istanbulskoj fondaciji za istraživanje i obrazovanje (ISAR).

Kawanishi, koji je trenutno doktorant iz oblasti teologije na Univerzitetu u Tibingenu u Njemačkoj, kazao je da se njegove navike nisu mnogo promijenile nakon što je postao musliman, ali da sada živi znatno zdravijim životom.

Kawanishi je naglasio da je nauka o kalamu veoma moćno oružje koje privlači ljude. Istakao je da želi u Japanu izučavati islamsku teologiju.

“U tom pogledu, osjetio sam potrebu da izučim nauku kalama. Na ovom putu nisam samo da bih stekao akademsko zvanje i postao akademski građanin. Kao Japanac, nisam čuo da neko radi na polju islamske teologije u Japanu i Evropi. To je za mene posebna tema. Uživam u tome. Moj aspekt gledanja na stvari je moje bogatstvo. Zadovoljan sam svime što mi Allah nudi. Biću veoma sretan ako doprinosom promociji islama u Japanu usrećim makar jednu osobu“, rekao je Kawanishi.

Kawanishi je također rekao da jako voli tursku hranu te je dodao da je avantura učenja turskog jezika veoma poučna i da je preciznost turskih izraza veoma impresivna, prenosi anadolija.

Povezani postovi

“Fatalna ujna” i nećak dobili 11 godina i 10 mjeseci za ubistvo njenog muža

Na Županijskom sudu u Splitu objavljena je presuda "fatalnoj...

Uznemirujući sadržaj / “Završit ću kao Nizama”. Supruga bivšeg reprezentativca Hrvatske podijelila snimak na kojem je tuče

Nasilje nad ženom, bivšom suprugom bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca...

Trostruki ubica Alen R. izvršio samoubistvo u zatvoru: Među njegovim žrtvama i dijete

Alen R, trostruki ubica porijeklom iz Bosne i Hercegovine,...

Čak 90 odsto radnika jedne branše radi na crno

Velika većina kućnih pomoćnica i pomoćnika u Njemačkoj radi...