Isplata penzija za april u četvrtak 5. maja

/

U skladu sa Zakonom o PIO, penzije za mjesec april biti će biti isplaćene, preko jedinstvenog računa trezora Federacije BiH, u četvrtak 5. maja 2022.

Odlukom Upravnog odbora FZ MIO/PIO o redovnom usklađivanju, penzije za april uvećane su za 7,3 posto, te prema navedenom, minimalna penzija iznosi 410,08 KM, zajamčena 513,87 KM, dok najviša penzija ostaje 2.174,48 KM.

Prosječna samostalna penzija za april iznosi 526,47 KM.

Penziju za mjesec april primiti će ukupno 426.469 korisnika.

Pored uvećanih aprilskih penzija, korisnici će primiti i razliku između isplaćene i uvećane penzije za prva tri mjeseca ove godine.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za april sa uračunatom razlikom za prva tri mjeseca, i ostalim troškovima, iznose oko 245 miliona KM, javlja RTV Slon.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Koliko je BiH uradila na prilagođavanju privrede obnovljivim izvorima energije

Evropska komisija uvela je prošle jeseni mehanizam za ugljično...

U BiH pljuskovi i grmljavina: Evo šta nas očekuje za vikend

U BiH se očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno i...

Više od 50 posto ispitane djece u BiH doživjelo neprijatnosti na internetu

Prema istraživanju Vijeća Evrope, svaki peti maloljetnik doživio je...