Na lokaciji DI Borja Teslić planirana gradnja tržnog centar, kupac zemljišta firma iz FBiH

/

Gradsko građevinsko zemljište od oko 23 i po hiljade metara kvadratnih u Teslića ide na licitaciju, a za kupovinu je najzainteresovanija jedna firma iz Federacije BiH.

Odluku o načinu i uslovima prodaje zemljišta u Drvnoj industriji Borja donijela je skupštinska većina, izvještava ATV,

“U prethodnom periodu smo usvojili Regulacioni plan i predviđen je tržni centar, prodaje se zemljište za izgradnju centra, biće licitacija”, kaže Nikola Stokić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Teslić.

Početna prodajna cijena zemljišta u Borju je ukupno oko tri miliona maraka. Osim ove prodaje, u toku su i prodaje gradskog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom u ulicama Ribarski Put i Alekse Šantića, a licitacija će biti i za prodaju zemljišta u poslovnoj zoni “Lanara”.

Na zemljištu u Borju trenutno postoje izgrađeni poslovni objekti, ali će oni, kako se navodi, biti uklonjeni zbog dotrajlosti o trošku opštine. Posebnim rješenjem, Skupština je imenovala Komisiju za postupak licitacije zemljišta u „Borju“ čiji je predsjednik pravnik Dejana Dušanić, službenik opštine Teslić.

Iz lokalne opozicije koju čini SNSD smatraju da je riječ je “o nezapamćenoj prodaji opštinske imovine”.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Amina Kopić: Učenica generacije 2020 – 2024 “JU Srednje tehničke škole” Tešanj

Učenica generacije "JU Srednje tehničke škole" Tešanj je Amina...

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...