Na lokaciji DI Borja Teslić planirana gradnja tržnog centar, kupac zemljišta firma iz FBiH

/

Gradsko građevinsko zemljište od oko 23 i po hiljade metara kvadratnih u Teslića ide na licitaciju, a za kupovinu je najzainteresovanija jedna firma iz Federacije BiH.

Odluku o načinu i uslovima prodaje zemljišta u Drvnoj industriji Borja donijela je skupštinska većina, izvještava ATV,

“U prethodnom periodu smo usvojili Regulacioni plan i predviđen je tržni centar, prodaje se zemljište za izgradnju centra, biće licitacija”, kaže Nikola Stokić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Teslić.

Početna prodajna cijena zemljišta u Borju je ukupno oko tri miliona maraka. Osim ove prodaje, u toku su i prodaje gradskog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom u ulicama Ribarski Put i Alekse Šantića, a licitacija će biti i za prodaju zemljišta u poslovnoj zoni “Lanara”.

Na zemljištu u Borju trenutno postoje izgrađeni poslovni objekti, ali će oni, kako se navodi, biti uklonjeni zbog dotrajlosti o trošku opštine. Posebnim rješenjem, Skupština je imenovala Komisiju za postupak licitacije zemljišta u „Borju“ čiji je predsjednik pravnik Dejana Dušanić, službenik opštine Teslić.

Iz lokalne opozicije koju čini SNSD smatraju da je riječ je “o nezapamćenoj prodaji opštinske imovine”.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...

Lepenica: Gorio pomoćni objekat

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, Profesionalna...

Tešanj bogatiji za pet dječaka

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...