Danas krećete na put? Nekoliko tunela zatvoreno za saobraćaj

/

Zbog nestabile vremenske situacije i padavina saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Lepenica-Tarčin zatvoreni su tuneli: Vis, 25. novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prijelazu Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 1 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povezani postovi

I dalje se traga za Dankom, stotine ljudi i danas na terenu

Od utorka se traga za dvogodišnjom Dankom Ilić koja...

Sjajne vijesti: Uskoro jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u regionu

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu...

U Federaciji BiH skočile cijene namirnica: Evo koliko su poskupili poljoprivredni proizvodi

Podaci Federalnog zavoda za statistiku pokazuju da u februaru...

Dok nabavljamo helikoptere i transportere: “BiH evidentno zaostaje kada je riječ o ulaganju u sigunosni sektor”

U vrijeme globalne nesigurnosti i konstantne napetosti unutar Bosne...