Komšić najavio četvrtu kandidaturu za Predsjedništvo BiH: Ne mogu sada stati

/

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić rekao je da će se na izborima u oktobru kandidovati za još jedan mandat u državnom vrhu, prenose Nezavisne.comNezavisne.com

“Hoću, moram ići dalje, ne mogu sada stati”, rekao je Komšić za sarajevsk televiziju Fejs odgovarajući na pitanje hoće li se ponovo kandidovati.

Kako je dodao, u poslu kojim je odlučio da se bavi nema odustajanja pa “mora ići do kraja”, prenosi Hina.

Najavio je da će biti kandidat svoje stranke Demokratska fronta (DF) i da za sada ne zna hoće li uz njega biti još neka veća stranka.

Komšić je do sada tri puta bio izabran u Predsjedništvo BiH kao kandidat iz reda Hrvata.

Izborni zakon BiH dopušta mogućnost dva uzastopna mandata u državnom vrhu i on u skladu s tim, ima pravo na ponovnu kandidaturu.

Upravo je njegov izbor u Predsedništvo BiH bio povod strankama okupljenima oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) da insistiraju na izmenama izbornog zakona jer one tvrde da su ga izabrali Bošnjaci, a ne Hrvati čije bi interese trebalo da predstavlja, podsjeća Hina.

Opšti izbori u BiH raspisani su za 2. oktobar, a postojeći Izborni zakon definiše da se u Predsedništvo BiH biraju po jedan Hrvat i Bošnjak iz Federacije BiH i jedan Srbin iz Republike Srpske

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Više od 50 posto ispitane djece u BiH doživjelo neprijatnosti na internetu

Prema istraživanju Vijeća Evrope, svaki peti maloljetnik doživio je...

Usvojene važne izmjene Zakona o PIO – pročitajte šta se mijenja

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine...

Nova nada za zdravstveni sistem: BiH se pridružuje programu EU4Health

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine podržalo je inicijativu Ministarstva civilnih...