Evropska komisija: Predani smo očuvanju mira i van naših granica

/

Dan Evrope obilježava potpisivanje Schumanove deklaracije 9. maja 1950. godine. Ambiciozan plan za osiguravanje dugoročnog mira u post-ratnoj Evropi smatra se začetkom onoga što će kasnije prerasti u Evropsku uniju.

Iz Evropske komisije istakli su važnost rada na postizanju mira na području kontinenta sada kada svjedočimo invaziji na Ukrajinu te potrebu da evropski narodi budu solidarni i ostanu ujedinjeni.

“Na Dan Evrope, ponavljamo svoju predanost očuvanju mira izvan naših granica. Osigurali smo 50 milijardi eura pomoći za prevazilaženje siromaštva i globalni razvoj, što nas čini najvećim donatorom međunarodne pomoći u svijetu”, ističu iz Evropske komisije.

Napominju kako su na današnji dan stvorene pretpostavke za evropski projekat koji dokazuje da je u zajedništvu snaga.

“Danas, dok traje ruska agresija na Ukrajinu, podsjećamo na važnost mira. Posvećeni smo više nego ikada, izgradnji snažnijeg, sigurnijeg svijeta unutar i van naših granica”, navedeno je u saopćenju Evropske komisije, prenosi Klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...

Švicarska je pobjednik Eurosonga, Hrvatska na drugom mjestu

Švicarska je pobjednik 68. izdanja muzičkog takmičenja Eurosong koje...