PUFBiH: Otkriven 301 neprijavljen radnik u prva četiri mjeseca

/

Porezna uprava Federacije BiH saopćila je da su u prva četiri mjeseca ove godine inspektori Porezne uprave FBiH izvršili 1.391 inspekcijski nadzor u svim kantonima na području Federacije BiH. Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku, pekarsku, građevinsku, djelatnost priređivanja igara na sreću i ostale uslužne djelatnosti.

U ovim aktivnostima su otkrili 301 neprijavljenog radnika, 340 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, te 65 objekata bez instaliranog fiskalnog uređaja i 89 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 180 poslovnih objekata. U 609 kontrola izdati su prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 1.590.302 KM. 

Saopćeno je da se nastavlja s provođenjem brzih kontrola tzv. akcija, s ciljem suzbijanja sive ekonomije i sprečavanja rada nacrno, te je upućen poziv građanima da, ukoliko imaju saznanja o radu nacrno, ali i drugim nepravilnostima, o tome obavijeste Poreznu upravu FBiH, saopćeno je iz ove uprave. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sprječavanja izborne krađe: Tešanj među općinama u kojima će biti uvedeni skeneri

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je...

Meteorolozi i danas najavljuju pljuskove

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po...

Hiljade adresa i brojeva građana BiH objavljeno na internet imeniku

Privatni brojevi telefona i adrese oko 10.000 građana Bosne...

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina, kandidovao se i za gradonačelnika Banja Luke

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića čije je ubistvo potreslo...