U Vladi FBiH predstavljanje Projekta registracije nekretnina

/

Federalni ministar pravde Mato Jozić, direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović i direktor Ureda Svjetske banke za BiH, Crnu Goru, Evropu i Centralnu Aziju Christopher Sheldon danas će na konferenciji za medije u Sarajevu informirati javnost o Projektu registracije nekretnina.

Tema konferencije su aktivnosti Projekta registracije nekretnina – Dodatno finansiranje, kojim upravlja Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove na osnovu Sporazuma o zajmu Dodatno finansiranje za Projekt registracije nekretnina, potpisanog između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj – IBRD 2. jula 2020. godine, te Odluke o ratifikaciji Sporazuma o zajmu.

Cilj konferencije je informirati građane o aktivnostima Projekta, usmjeriti ih prema nadležnim institucijama u kojima se mogu informirati o aktivnostima na usklađivanju katastarskih i zemljišno-knjižnih podataka, odnosno podstaknuti građane da prijave svoja prava na nekretninama u procesu provođenja postupka zamjene i/ili uspostave zemljišne knjige po podacima novog premjera.

Također, cilj je upoznavanje javnosti o značaju registracije nekretnina, pravima i obavezama vlasnika da upišu vlasništvo i suvlasništvo na nekretninama, te s važnošću vođenja ažurnih evidencija, najavljeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...