U Tešnju obilježen Međunarodni dan sestrinstva

/

Danas je u Tešnju obilježen Međunarodni dan sestrinstva. Ovaj dan se tradicionalno obilježava 12. maja, s porukom da investiranje u sestrinsku profesiju znači jačanje zdravstvenog sistema u cjelini.

Obaveza svih nas je da se postaramo da  naše medicinske sestre-tehničari dobiju podršku, zaštitu, motivaciju i opremu za pružanje sigurne zdravstvene zaštite u svakom trenutku, kao i da im omogućimo da budu glas koji će povesti promjene u zdravstvenom sistemu. Kompetentne, kvalifikovane i priznate medicinske sestre-tehničari najbolji su partneri za očuvanje, poboljšanje i održavanje našeg zdravlja. Da bi se moglo adekvatno odgovoriti na vanredne situacije poput COVID 19, ali i na rastuće potrebe stanovništva, neophodno je kontinuirano ulagati u sestrinsku profesiju.

Medicinske sestre i tehničari, zdravstvena profesija sa najbrojnijom radnom snagom, pokazali su da imaju  veoma bitnu ulogu  u očuvanju funkcionisanja društva za vrijema COVID 19.

Oni su naši heroji!

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Amina Kopić: Učenica generacije 2020 – 2024 “JU Srednje tehničke škole” Tešanj

Učenica generacije "JU Srednje tehničke škole" Tešanj je Amina...

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...