Zavidovići: Iz gradskog budžeta obezbjeđena sredstva za kupovinu Free Style Libre senzora

/

U Velikoj sali Gradske uprave upriličen je prijem za članove zavidovićkog Udruženja roditelja djece i mladih oboljelih od dijabetesa „Slatki dani“.

Povod današnje posjete članova pomenutog Udruženja je dodjela novčanih sredstava u svrhu nabavke Free StYle Libre senzora za bezbolno mjerenje nivoa šećera u krvi za 12 mjeseci. Upotrebom Free StYle Libre senzora djeca i mladi oboljeli od dijabetesa pošteđeni su svakodnevnog  bockanja radi mjerenja nivoa šećera u krvi (12 puta dnevno). Iz Budžeta Grada Zavidovići obezbjeđena su finansijska sredstva u iznosu od oko 31.000,00 KM za kupovinu jedanaest senzora za mjerenje nivoa šećera u krvi.

Obzirom da liječenje od dijabetesa iziskuje značajna finansijska sredstva Grad Zavidovići, na inicijativu Gradonačelnika, već četvrtu godinu brine o našim najmlađim sugrađanima koji su oboljeli od dijabetesa kroz opredjeljivanje novčanih sredstava za kupovinu prijeko potrebnih Free StYle Libre senzora koji oboljelima olakšavaju svakodnevnicu.

Predsjednica Udruženja „Slatki dani“ Belma Halilović ispred članova ovog Udruženja i  svoje lično ime zahvalila je Gradonačelniku Hašimu Mujanoviću na konstantnoj podršci i razumijevanju koje pruža našim najmlađim dijabetičarima. Belma Halilović naglasila je da je Grad Zavidovići jedini grad/općina u Bosni i Hrcegovini koji na ovaj način brine o problemima djece i mladih oboljelih od dijabetesa, ističući da viši nivoi vlasti i Zavod za javno zdravstvo nemaju sluha za potrebe dijabetičara, kako djece tako i odraslih.

Udruženje roditelja djece i mladih oboljelih od dijabetesa „Slatki dani“ Zavidovići ima za cilj skretanje pažnje na probleme s kojima se svakodnevno susreću djeca oboljela od dijabetesa a i njihovi roditelji.

Gradonačelnik Hašim Mujanović zahvalio je članovima UG „Slatki dani“ na današnjoj posjeti naglasivši da će Grad Zavidovići i dalje nastaviti saradnju sa ovim Udruženjem sa namjerom da pomogne djeci i roditeljima koji se bore protiv dijabetesa. Dodjela novčanih sredstava za kupovinu Free StYle Libre senzora treba postati praksa, a sve radi brige za najosjetljiviju kategoriju našeg društva.

Gradonačelnik je istakao izuzetno dobru saradnju sa predsjednicom Udruženja Belmom Halilović te je iskazao svoju podršku radu udruženja. Gradonačelnik je naglasio da je osjetljiv na osobe slabijeg zdravstvenog stanja, posebno djecu, i da će u svakom segmentu pomoći ovoj kategoriji kako bi im olakšao svakodnevne poteškoće s kojima se susreću.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Amina Kopić: Učenica generacije 2020 – 2024 “JU Srednje tehničke škole” Tešanj

Učenica generacije "JU Srednje tehničke škole" Tešanj je Amina...

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...