Dobojlija lišen slobode zbog pucanja iz vatrenog oružja

/

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 14.05.2022. godine, oko 22,35 časova,  lišili su slobode lice inicijala B.B.  iz Doboja, za koje postoji osnov sumnje da je isto veče pucalo iz vatrenog oružja (pištolj), dok se nalazilo ispred jednog ugostiteljskog objekta u Doboju.

Izvršenim alkotestiranjem kod navedenog lica je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,83 g/kg.

Istog dana, oko 22,00 časa, Policijskoj stanici Doboj 1 je prijavljeno da nepoznato muško lice puca iz vatrenog oružja u Vidovdanskoj ulici u Doboju. Odmah po prijavi su postupili policijski službenici koji su na licu mjesta zatekli lice inicijala B.B. iz Doboja, te od istog oduzeli vatreno oružje i četiri metka, te su u blizini jednog putničkog automobila  uočili još jedan metak i dvije čaure istog kalibra.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

SUĐENJE OBRENU PETROVIĆU: Krivična prijava zbog davanja lažnih iskaza

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...