Dobojlija lišen slobode zbog pucanja iz vatrenog oružja

/

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 14.05.2022. godine, oko 22,35 časova,  lišili su slobode lice inicijala B.B.  iz Doboja, za koje postoji osnov sumnje da je isto veče pucalo iz vatrenog oružja (pištolj), dok se nalazilo ispred jednog ugostiteljskog objekta u Doboju.

Izvršenim alkotestiranjem kod navedenog lica je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,83 g/kg.

Istog dana, oko 22,00 časa, Policijskoj stanici Doboj 1 je prijavljeno da nepoznato muško lice puca iz vatrenog oružja u Vidovdanskoj ulici u Doboju. Odmah po prijavi su postupili policijski službenici koji su na licu mjesta zatekli lice inicijala B.B. iz Doboja, te od istog oduzeli vatreno oružje i četiri metka, te su u blizini jednog putničkog automobila  uočili još jedan metak i dvije čaure istog kalibra.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oprez! Na području gornjeg Dobropolja uočen medvjed

Kako su nam javili stanovnici mjesne zajednice Dobropolje-Mekiš, sinoć...

Obilježena 20. godišnjica Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj jug

Danas je  održana 20 godišnjica rada Udruženja paraplegičara i...

Radio ZOS prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

"Veliki doprinos u realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna...

Tešanj: Pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo u Dobropolju

Operativni centar civilne zaštite primio je saopćio da je...