Jasmina Merdić osvojila zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Turskoj

/

Ovogodišnji Svjetski kup “Turkish Open” održan je u Istanbulu tokom proteklih par dana. Na ovom prestižnom takmičenju učestvovale su 44 zemlje, a takmičilo se 3203 takmičara.

Jedan od klubova koji je također nastupao sa svojim takmičarima je i KBS “Titanium” iz Usore.

“Obzirom da je u proteklom periodu, za većinu članova našeg kolektiva, bio period ramazanskog posta to je same pripreme učinilo još zahtjevnijim. Ipak pripreme su tempirane na sjajan način što potvrđuje i ostvareni rezultat na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju.” – navode iz uprave ovog kluba.

Prema objavljenim informacijama Jasmina Merdić, članica KBS “Titanium” Usora je sa dvije sjajne i uvjerljive pobjede osvojila zlatnu medalju i time postala osvajačica Svjetskog kupa za 2022. godinu.

“Kanita Muminović je nepravednom sudijskom odlukom poražena od domaće predstavnice odlukom sudija 2:1. Kanita je na kraju uspjela zauzeti sjajno 3. mjesto. Mehmed Hodžić se ipak ovoga puta nije uspio domoći medalje jer ga je u borbi za medalju zaustavio domaći predstavnik.” – navedeno je u saopštenju KBS “Titanium” Usora.

Nakon Svjetskog kupa ovaj klub očekuje nastavak priprema za Državno prvenstvo BiH u Konjicu, a nakon toga i Svjetski kup “Hungarian World Cup” u Budimpešti.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...

Poznati nosioci lista političkih stranaka za lokalne izbore u Tešnju

Kako se približavaju rokovi za predaju lista tako i...

Tešanj: U Aleji pisaca u Bobarama održan 3. Međunarodni pjesnički maraton

Plaketu Zlatni stih dobila je književnica Emina Selimović, Srebreni...

Tešanj: Tokom vikenda rođeno pet beba

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite, na porođajnom...