Ko su žene iz BiH za kojima je Interpol raspisao crvenu potjernicu? Pljačke, ubistva, pomaganje u pokušaju ubistva…

Datum:

Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija (INTERPOL) traga za 95 osoba iz Bosne i Hercegovine, podaci su ove organizacije.

Broj je nešto veći, međutim za ovih 95 osoba je raspisna crvena Interpolova potjernica, a to je zahtjev za provođenje zakona širom svijeta za pronalaženje i privremeno hapšenje osobe do izručenja, predaje ili slične pravne radnje.

Među 95 osoba nalaze se u tri žene.

Sandra Kahrić

Francuska je raspisala crvenu Interpolovu potjernicu za državljankom BiH Sandrom Kahrić
FOTO: INTERPOL

Francuska je raspisala crvenu Interpolovu potjernicu za državljankom BiH Sandrom Kahrić (38) iz Bosanske Gradiške. Potjernica je raspisana zbog krađa, prevare, provala u stanove i pokušaj teške krađe u skladište te zbog zapostavljanja djece.

Kahrić se tereti i za krivično djelo koje doslovno prevedeno znači: “Oduzimanje roditelja od njegovih zakonskih obaveza koje ugrožavaju zdravlje, sigurnost, moral ili obrazovanje njegovog djeteta“.

Slobodanka Tošić

Slobodanka Boba Tošić: Nekadašnja Playboy zečica i bivša misica
FOTO: INTERPOL

Slobodanka Boba Tošić (36), nekadašnja Playboy zečica i bivša misica osuđena je u Bosni i Hercegovini i njeno ime se godinama nalazi na potjernici Interpola.

Tošić je pobjegla iz kućnog pritvora prije nego je dobila poziv na izdržavanje kazne od dvije i po godine zatvora zbog pomaganja u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine u Lukavici.

Nakon hapšenja Darka Eleza u Beogradu po međunarodnoj potjernici iz BiH, zbog istrage o likvidaciji Miloša Ostojića i Siniše Miličevića Tigra, povlači se pitanje i drugo dvoje bjegunaca, odnosno njegovog brata Davora i Slobodanke Tošić Boba koja mu je jako bliska, a osuđena je u Sudu BiH na dvije i po godine zbog krivičnog djela zločinačkog udruživanja u vezi s krivičnim djelom teškog ubistva.

Ona je pretpostavlja se pobjegla za Srbiju odmah nakon što je Sud BiH izrekao pravomoćnu presudu. Nalazi se na crvenoj Interpolovoj potjernici zbog pomaganja Darku Elezu u pokušaju ubistva svog bivšeg kuma Đorđa Ždrale.

Sve se odigralo aprila 2006. godine, a prema navodima optužnice njena uloga bila je da u naselju Vranješ u Istočnom Sarajevu namami žrtvu na mjesto gdje su u zasjedi čekali, kako se tada sumnjalo, Darko Elez i Branimir Minić.

Aldijana Dizdarević

Za Dizdarević se traga zbog pokušaja ubistva
FOTO: INTERPOL

Aldijana Dizdarević je iz Velike Kladuše. Rođena je 15. januara 1986. godine, a država koja traži njeno izručenje je BiH. Razlog – pokušaj ubojstva.

Međunarodna potjernica za njom raspisana je po nalogu kantonalnog suda u Bihaću u avgustu 2015. godine.

Osumnjičena je da je 14. septembra 2011. godine uvečer u mjestu Kumarice kod Velike Kladuša iz ručno izrađene puške, takozvane kubure, kalibra 16 milimetara, ispalila hitac prema N.S. (29) iz Velike Kladuše koji je tada zadobio teške ozljede.

Izvor: Avaz.ba

Povezani postovi
Related

Zbog veze sa narkokartelom uhapšen pripadnik OSA-e i granični policajac

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS danas su pod...

Vlada FBiH: Općinama i gradovima ukupno 39.000.000 KM

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj...

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Poginula jedna osoba, druga povrijeđena

Saobraćajna nesreća dogodila se jutros na magistralnom putu Sarajevo -...

Pogledajte snimke jučerašnjeg nevremena širom BiH: Poplave i razbijeni automobili

Nakon perioda od nekoliko sušnih i iznadprosječno toplih dana...