Vozaču kamiona iz Sarajeva godina zatvora za nesreću u kojoj je smrtno stradao 11-godišnjak

/

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji je s Tužilaštvom Kantona Sarajevo potpisao Rezalija Razić, optuženi za tešku nesreću u kojoj je smrtno stradao 11-godišnjak, piše Avaz.ba

Prema sporazumu, Raziću je izrečena kazna zatvora u trajanju od godinu, potvrđeno je za „Avaz“ iz Kantonalnog suda Sarajevo i Tužilaštva KS.

Optuženi se tereti da je 9. decembra 2021. godine oko 18 sati, nedaleko od Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Nedžarićima, kamionom udario 11-godišnjaka. Dan nakon toga dječak je od zadobivenih povreda preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U ulici Ramiza Salčina, dva dana poslije nesreće, okupilo se nekoliko stotina građana na mirnom protestu.

U ovom predmetu je interesantno to da roditelji nisu teretili optuženog, te se nisu ni protivili njegovom puštanju iz pritvora. Roditelji nastradalog dječaka su se, dok je optuženi bio u pritvoru, brinuli o njegovoj supruzi kojoj je narušeno zdravlje.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Danas će biti zatvoren smjer Zenica jug – Lašva u tunelu 1. mart

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po...

Poljoprivreda treba promjene: Podsticaji ne daju rezultate

U periodu od tri godine Federacija BiH za podsticaje...

Ramo Isak: Političarima najviše odgovara priča o ratu, pozivam građane da ostanu razumni!

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak za N1 je...

Potraga sa rudarom Asimom Šehanovićem ušla u četvrti dan

U toku je četvrti dan potrage za rudarom Asimom Šehanovićem,...