Kako prepoznati kvalitetnu i djelotvornu kremu sa zaštitnim faktorom?

/

Na tržištu postoji mnoštvo proizvoda za sunčanje sa zaštitnim faktorom. I dok se neki vode cijenom ili omiljenim brendom, stručnjaci objašnjavaju kako prepoznati da je riječ o kvalitetnoj kremi koja će zaista i pružiti potrebnu zaštitu.

Zaštitne kreme za sunčanje potrebne su svima, a ljekari savjetuju da koristimo onu s minimalno 20 zaštitnim faktorom.

Cijena ili ime proizvođača ne bi trebalo da budu presudne stavke kod odabira i kupovine takvog proizvoda već sastojci koji su navedeni na deklaraciji.

Da bi proizvod bi doista djelotvoran u svoj svrsi zaštite kože, trebalo bi da sadrži oznake SPF, koja pokazuje zaštitu od UVB te PPD koji pokazuje zaštitu od UVA zraka. Omjer tih oznaka treba biti 3:1 ili 2:1 pa svakako dobro proučite deklaraciju proizvoda prije kupovine.

Kremu bi trebalo da nanesete na kožu najmanje pola sata prije planiranog izlaska i to u debljem sloju. Djeca mlađa od dvije godine ne bi trebalo da borave na suncu, a za stariju djecu svakako birajte što veći zaštitni faktor.

Izvor: Avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Ove godine zvijezde donose velike promjene za određene horoskopske znakove, a evo i koje

Saznajte da li ćete biti srećne ruke i da...

Spisak svih retrogradnih planeta u 2024: Dvije će napraviti totalni haos

Kada je riječ o astrološkim događajima koji izazivaju mnogo...

Pogledajte kako Enis Bešlagić pogađa hrvatske riječi: ‘Šta su pikule, bona?’

Enis Bešlagić (49), poznati glumac iz Bosne i Hercegovine,...

Jabučni ocat doprinosi mršavljenju i regulira šećer u krvi?

Pretilost postaje rastući globalni problem, a u želji da...