Kako prepoznati kvalitetnu i djelotvornu kremu sa zaštitnim faktorom?

/

Na tržištu postoji mnoštvo proizvoda za sunčanje sa zaštitnim faktorom. I dok se neki vode cijenom ili omiljenim brendom, stručnjaci objašnjavaju kako prepoznati da je riječ o kvalitetnoj kremi koja će zaista i pružiti potrebnu zaštitu.

Zaštitne kreme za sunčanje potrebne su svima, a ljekari savjetuju da koristimo onu s minimalno 20 zaštitnim faktorom.

Cijena ili ime proizvođača ne bi trebalo da budu presudne stavke kod odabira i kupovine takvog proizvoda već sastojci koji su navedeni na deklaraciji.

Da bi proizvod bi doista djelotvoran u svoj svrsi zaštite kože, trebalo bi da sadrži oznake SPF, koja pokazuje zaštitu od UVB te PPD koji pokazuje zaštitu od UVA zraka. Omjer tih oznaka treba biti 3:1 ili 2:1 pa svakako dobro proučite deklaraciju proizvoda prije kupovine.

Kremu bi trebalo da nanesete na kožu najmanje pola sata prije planiranog izlaska i to u debljem sloju. Djeca mlađa od dvije godine ne bi trebalo da borave na suncu, a za stariju djecu svakako birajte što veći zaštitni faktor.

Izvor: Avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Serviser upozorava kada klima uređaj može da se zapali

Tokom tropskih dana klima uređaji rade punom parom. U...

Super savjeti koji će vam pomoći da smršate kod kuće

Gubitak težine je stvar koja sada počinje da brine...

SAVJETI APOTEKARA Lijekove čuvajte na temperaturi ispod 25 stepeni

Neodgovarajuće čuvanje lijekova, usljed nedovoljnog stepena zdravstvene edukacije, predstavlja...

INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Iako tokom cijele sedmice bilježimo visoke temperature, meteorolozi su...