Vlada Federacije BiH za braniteljsku populaciju osigurala blizu četiri miliona KM

/

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je na današnjoj sjednici osam programa utroška namijenjenih Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, u ukupnom iznosu od 3.730.000 KM.

Za programe liječenja boraca planirana su sredstva u iznosu od 1,5 miliona KM, koja će biti raspoređivana u skladu sa Zakonom o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica.

Organizacijama koje se bave pružanjem pravne pomoći pripadnicima borilačke populacije namijenjeno je ukupno 390.000 KM.

Programom, u ukupnom iznosu od 180.000 KM, omogućeni su transferi Savezu logoraša BiH u iznosu od 80.000 KM, Hrvatskoj udruzi logoraša Domovinskog rata u BiH od 40.000 KM, te 60.000 KM za IDA, istraživačko-dokumentacione aktivnosti i zaštitu žrtava svjedoka genocida.

Sredstva od 800.000 KM planirana su kroz transfer za pomoć u sufinansiranju troškova sahrana i dženaza pripadnika branilačkih populacija. Za sufinansiranje izgradnje spomen obilježja, uređenja mezarja i grobalja namijenjen je iznos od 100.000 KM.

Fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i boračku populaciju dobio je 200.000 KM, a isti iznos su namijenjna i organizacijama za obilježavanje značajnih datuma.

Udruženjima proisteklim iz posljednjeg rata, namijenjeno je 360.000 KM.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Neradna nedjelja: Krši li se njenim uvođenjem Ustav

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o unutrašnjoj trgovini je...

Za rad u komisijama pojedini u Vladi FBiH za godinu naplatili i do 30 hiljada KM

Pojedinim zaposlenicama Federalnog ministarstva prostornog uređenja je u toku...

Kako će biti utrošeno odobrenih 120.000 KM za rad penzionerskih saveza u FBiH?

Za finanasiranje rada penzionerskih udruženja u Federaciji BiH iz...

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba: U koloni će biti veliki broj mladih ljudi

Do sada je oko 1.400 osoba prijavljeno za ovogodišnji...