Danial Rošić učenik generacije “Mješovite srednje škole” Tešanj za školsku 2021/ 2022. godinu

Datum:

Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija i načina izbora učenika generacije, Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole Tešanj je na sjednici održanoj 23. 05.2022. godine proglasilo Daniala Rošića učenikom generacije za školsku 2021 / 2022. godinu .
U konkurenciji za titulu učenika generacije našlo se šest učenika i svaki od njih zaslužuje pohvale za uloženi rad i trud tokom školovanja.
Učenik generacije Danial Rošić rođen je 18.10.2002. godine u Tešnju.
Dobitnik je posebne diplome po završetku Osnovne škole “Gazi Ferhad- beg” u Jablanici. Završio je i Osnovnu muzičku školu u Tešnju. 2018. godine upisuje Mješovitu srednju školu, smjer Elektrotehničar računarstva.
Uz odličan uspjeh (5,00) i primjerno vladanje, kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje aktivno je učestvovao na školskim i kantonalnim takmičenjima iz matematike i fizike na kojima je ostvarivao zapažene rezultate, uspjeh postiže u sportskim i kulturno- zabavnim aktivnostima škole.
“Osim po odličnim rezultatima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, Daniala će školske kolege i profesori pamtiti po njegovoj skromnosti i spremnosti da pomogne drugima, lijepom i uzornom ponašanju. Danialu i njegovim roditeljima upućujemo iskrene čestitke. Želimo našem Danialu puno sreće i uspjeha pri upisu na Elektrotehnički fakultet u Tuzli.” saopćeno je iz Mješovite srednje škole Tešanj.

Povezani postovi
Related

Nermin Handžić, pobjednik “Zvezda Granda” stigao u Tešanj

Nermin Handžić, ovogodišnji pobjednik "Zvezda Granda", danas je stigao...

Novi Miljanovci: Fizičkom snagom oštećena vrata na kući K.F. iz Usore

MUP ZDK objavio je da je dana 27.06.2022.godine, u...

Vatra i voda ne poznaju granice: Vatrogasci iz RS-a i FBiH kao pomoć jedni drugima

„Na muci se poznaju junaci“, česta je izreka u...

Važno obavještenje! Preusmjeravanje saobraćaja u Tešnju

Večeras na stadionu Luke u Tešnju bit će održan...