Danial Rošić učenik generacije “Mješovite srednje škole” Tešanj za školsku 2021/ 2022. godinu

/

Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija i načina izbora učenika generacije, Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole Tešanj je na sjednici održanoj 23. 05.2022. godine proglasilo Daniala Rošića učenikom generacije za školsku 2021 / 2022. godinu .
U konkurenciji za titulu učenika generacije našlo se šest učenika i svaki od njih zaslužuje pohvale za uloženi rad i trud tokom školovanja.
Učenik generacije Danial Rošić rođen je 18.10.2002. godine u Tešnju.
Dobitnik je posebne diplome po završetku Osnovne škole “Gazi Ferhad- beg” u Jablanici. Završio je i Osnovnu muzičku školu u Tešnju. 2018. godine upisuje Mješovitu srednju školu, smjer Elektrotehničar računarstva.
Uz odličan uspjeh (5,00) i primjerno vladanje, kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje aktivno je učestvovao na školskim i kantonalnim takmičenjima iz matematike i fizike na kojima je ostvarivao zapažene rezultate, uspjeh postiže u sportskim i kulturno- zabavnim aktivnostima škole.
“Osim po odličnim rezultatima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, Daniala će školske kolege i profesori pamtiti po njegovoj skromnosti i spremnosti da pomogne drugima, lijepom i uzornom ponašanju. Danialu i njegovim roditeljima upućujemo iskrene čestitke. Želimo našem Danialu puno sreće i uspjeha pri upisu na Elektrotehnički fakultet u Tuzli.” saopćeno je iz Mješovite srednje škole Tešanj.

Povezani postovi

Tešanj: Pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo u Dobropolju

Operativni centar civilne zaštite primio je saopćio da je...

Tešanj danas posjetio Elmedin Konaković

Danas, sa početkom u 16 sati, u prostorijama Udruženja...

Saobraćajna nesreća u Kraševu, napravio se ogroman zastoj

Kako nam javljaju naši čitatelji, došlo je do lakše...

Firma Glück Norm prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...