Prosječna cijena novih stanova u BiH više od 2.200 KM po kvadratu

/

Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH u prvom kvartalu iznosila je 2.248 KM po metru kvadratnom i veća je za 24,9 posto u odnosu na isti period prošle godine.

U poređenju sa prosječnom cijenom prodatih novih stanova lani, prosječna cijena veća je za 23 posto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Broj prodatih novih stanova u prvom kvartalu u BiH iznosio je 627 i u odnosu na isti period 2021. godine veći je za 1,5 posto, a u odnosu na prosječan broj prodatih novih stanova lani manji je za 32,3 posto.

Površina prodatih novih stanova u BiH u prvom tromjesečju iznosila je 34.314 metara kvadratnih i u odnosu na isto tromjesečje prošle godine veća je za 0,3 posto, dok je manja 30,8 posto u odnosu na prosječnu površinu prodatih novih stanova u 2021. godini.

Izvor: Akta.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sezonska groznica u Neumu: Za vikend se očekuju 100% popunjeni kapaciteti

Davor Krešić, potpredsjednik Udruge hotelijera Općine Neum, gostovao je...

Hadžije iz BiH obavile sve obrede, danas prve grupe idu za Medinu

Hadžije i hadžinice iz Bosne i Hercegovine obavile su...

Za sutra izdato crveno upozorenje zbog visokih temperatura

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za sutra crveno upozorenje...

SAS uspostavio novu avioliniju: Kopenhagen – Sarajevo direktnom linijom za 100 eura

Novi aviolinija između Kopenhagena i  Sarajeva, koju pokreće kompanija Scandinavian...