Gradonačelnik održao sastanak sa direktorima obrazovnih ustanova Burse i Grada Zavidovići

/

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa direktorima obrazovnih ustanova turskog grada Bursa, direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Zavidovići i direktoricom JU „Gradski dječiji vrtić“.

Povod održanog sastanka je razgovor o saradnji između ustanova predškolskog obrazovanja, osnovnih i srednjih škola iz Zavidovića i škola iz turskog grada Bursa. Učesnici sastanka iskazali su važnost širenja prijateljskih veza i saradnje sa bratskim općinama iz Turske u cilju osnaživanja obrazovnih i kulturnih odnosa.

Između ustanova predškolskog obrazovanja, osnovnih i srednjih škola iz Zavidovića i odabranih ekvivalentnih škola iz turskog grada planirana je saradnja kako bi se razvijale veze na polju obrazovanja, ekonomije i kulture između škola. Cilj je da škole rade na zajedničkim projektima, upoznaju historiju zemlje bratske škole, njenu kulturu i obrazovni sistem a u okviru svojih materijalnih mogućnosti da ostvaruju i radne posjete.

Direktori škola saglasni su da će izučavanje bosanskog i turskog jezika u školama doprinijeti širenju prijateljskih veza i daljoj saradnji dva prijateljska grada, osnaživanju obrazovnih, kulturnih te u konačnici i ekonomskih relacija. Predstavnici obrazovnih ustanova turskog grada Bursa zahvalili su se Gradonačelniku na upriličenom sastanku, iskazanoj dobrodošlici i dosadašnjoj saradnji uz želju da se ona nastavi i u narednom periodu sa Bosnom i našim Gradom.

“Gradonačelnik Hašim Mujanović je iskazao veliko zadovoljstvo dolaskom predstavnika iz Burse, uz dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu sa željom da se osjećaju kao kod svoje kuće, naglašavajući da su uvijek dobrodošli u naš Grad. Posebno se zahvalio svima koji su zaslužni za saradnju i određene projekte između Zavidovića i Turske, te poželio nastavak ove saradnje i u budućnosti.” – saopćeno je iz Gradske uprave.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...

Poznati nosioci lista političkih stranaka za lokalne izbore u Tešnju

Kako se približavaju rokovi za predaju lista tako i...