Gradonačelnik održao sastanak sa direktorima obrazovnih ustanova Burse i Grada Zavidovići

Datum:

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa direktorima obrazovnih ustanova turskog grada Bursa, direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Zavidovići i direktoricom JU „Gradski dječiji vrtić“.

Povod održanog sastanka je razgovor o saradnji između ustanova predškolskog obrazovanja, osnovnih i srednjih škola iz Zavidovića i škola iz turskog grada Bursa. Učesnici sastanka iskazali su važnost širenja prijateljskih veza i saradnje sa bratskim općinama iz Turske u cilju osnaživanja obrazovnih i kulturnih odnosa.

Između ustanova predškolskog obrazovanja, osnovnih i srednjih škola iz Zavidovića i odabranih ekvivalentnih škola iz turskog grada planirana je saradnja kako bi se razvijale veze na polju obrazovanja, ekonomije i kulture između škola. Cilj je da škole rade na zajedničkim projektima, upoznaju historiju zemlje bratske škole, njenu kulturu i obrazovni sistem a u okviru svojih materijalnih mogućnosti da ostvaruju i radne posjete.

Direktori škola saglasni su da će izučavanje bosanskog i turskog jezika u školama doprinijeti širenju prijateljskih veza i daljoj saradnji dva prijateljska grada, osnaživanju obrazovnih, kulturnih te u konačnici i ekonomskih relacija. Predstavnici obrazovnih ustanova turskog grada Bursa zahvalili su se Gradonačelniku na upriličenom sastanku, iskazanoj dobrodošlici i dosadašnjoj saradnji uz želju da se ona nastavi i u narednom periodu sa Bosnom i našim Gradom.

“Gradonačelnik Hašim Mujanović je iskazao veliko zadovoljstvo dolaskom predstavnika iz Burse, uz dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu sa željom da se osjećaju kao kod svoje kuće, naglašavajući da su uvijek dobrodošli u naš Grad. Posebno se zahvalio svima koji su zaslužni za saradnju i određene projekte između Zavidovića i Turske, te poželio nastavak ove saradnje i u budućnosti.” – saopćeno je iz Gradske uprave.

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Salko Plančić novoimenovani komandir PS Maglaj?

Kako nezvanično saznajemo Salko Plančić, policijski službenik Ministarstva unutrašnjih...

U Jelahu pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo

U izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj stoji da je...

Teška krađa u Jelahu, iz kuće otuđen novac i nakit

U izvještaju MUP-a ZDK stoji da je dana 29.06.2022.godine u...

Stravična nesreća na Tešanjci, učestvovalo pet vozila

Kako nam javljaju čitatelji, na području Tešanjke, općina Tešanj,...